Af - 08/01-15 11:30; Opdateret: 08/01-15 12:07

Mænd der tager mange selfies kan være psykopaterMænd der tager mange selfies kan være psykopater

En ny rapport fra Ohio State University peger på, at mænd, der tager mange billeder af sig selv, kan udvise tegn på psykopati.

storybild

Her ses Bradley Cooper og en hel masse andre stjerner til Oscar-festen. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Kender du nogle mænd, der bare elsker at tage billeder af dem selv, som de ikke kan vente med at vise frem til alle vennerne på Facebook eller Instagram?

Så kan det godt være, at du skal følge med her.

For mænd, der tager mange selfies, har nemlig tendens til at udvise psykopatiske træk. Det hævder en ny undersøgelse fra Ohio State University i USA.

Her har forskerne bag adspurgt 800 mænd i alderen 18-40 år omkring deres adfærd på de sociale medier, og deltagerne har også udfyldt et spørgeskema omkring deres karaktertræk.

TV: Matt tog et selfie hver eneste dag i 2014: Kæresten beder ham stoppe
TV: Matt tog et selfie hver eneste dag i 2014: Kæresten beder ham stoppe

Psykiater: For mange selfies kan være et tegn på sygdom
Psykiater: For mange selfies kan være et tegn på sygdom

Adjunkt Jesse Fox fra Ohio State University fortæller ifølge The Telegraph, at mænd, der ofte tager selfies, som de lægger op med det samme uden at redigere, også har større tendens for at udvise tegn på psykopati - såsom manglende empati og impulsivitet.

- Psykopati er karakteriseret ved impulsivitet. De (mænd, red.) tager billedet med det samme og lægger det op med det samme. De vil gerne se dem selv og ikke bruge tid på at redigere billederne, siger hun.

Denne form for fokus på sit eget udseende hævder Jesse Fox kan blive problematisk, da det er dokumenteret, at det kan føre til depressioner og spiseforstyrrelser - dog hos det modsatte køn.

Det skal dog siges, at dette ikke er lig med, at disse selvfotograferende mænd er på nippet til at gå amok.

Tidligere har det været fremme, at folk, der tager mange selfier, kan lide af en sygdom, som hedder dysmorfofobi. Her kan du tage en 'sjov' test, der hævder, at den viser, om du tager 'sundt' niveau af selfier i forhold til den sygdom.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx