Af - 27/12-15 19:09

Derfor har du en kløft under næsenDerfor har du en kløft under næsen

Har du også undret dig?

Bildstrecke im Grossformat »

Langt, langt de fleste af os har en lille kløft imellem næsen og overlæben, hvis du nogensinde har undret dig over, hvorfor du har denne feature i ansigtet - så kan du få svaret her.

Søndag aften har det amerikanske populærvidenskabelige medie, I Fucking Love Science, delt historien, og på kort tid har mange vist interesse for mysteriet, der gemmer sig midt i ansigtet.

I fysiologiske termer hedder området 'philtrum' - og det bliver formet, mens man stadig ligger i sin mors livmoder. Kløften er der, hvor tre dele af ansigtet mødes, når det bliver formet hos fostret og ansigtet vokser sammen, så at sige.

Ny forskning: Derfor er du og dine venner til forskellige typer
Ny forskning: Derfor er du og dine venner til forskellige typer

- Det er stedet, hvor det puslespil, som det menneskelige ansigt er, bliver lagt helt, siger Dr. Michael Mosley i et videoklip fra BBC-programmet Inside the Human Body, der har et par år på bagen.

- De tre største brikker af puslespillet mødes på din overlæbe, og det skaber den kløft, der hedder 'philtrum.' Udviklingen af ansigtet finder sted imellem den anden og den tredje måned i livmoderen, og hvis ansigtet ikke finder sine rette folder i denne tidsramme, enten af genetiske grunde eller ydre omstændigheder, så kommer det aldrig til at blive helt, siger lægen i BBC-udsendelsen.

Kærestesorg: Derfor reagerer du fysisk på billeder af din eks
Kærestesorg: Derfor reagerer du fysisk på billeder af din eks

Nedenfor kan du se eksperten forklare fænomenet på video. Klippet varer lidt under halvandet minut.

LÆS OGSÅ: TV: Sådan reagerer hans krop, da han dropper sukker og alkohol

LÆS OGSÅ: Derfor føler du dig 'doven': Forskere giver dig den perfekte undskyldning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx