Af - 10/09-15 07:50; Opdateret: 10/09-15 08:09

Derfor skal du IKKE rede din seng om morgenenDerfor skal du IKKE rede din seng om morgenen

Der er en rigtig god grund til ikke at starte dagen med at rede din seng.

storybild

HURRA! Der er gode nyheder til de morgentrætte.

Hvis du vil have et renere og sundere hjem, skal du nemlig IKKE rede sengen, når du står op om morgenen. Det skriver NZ Herald.

Årsagen er ikke så lækker at tænke på: I gennemsnit hygger 1,5 mio. mikroskopiske mider sig nemlig i din seng. Her lever de af dine efterladenskaber så som døde hudceller. Og midernes afføring indeholder allergener, der kan udløse astma, kløende næse og kløende øjne.

Når du ruller rundt i lagnerne og sveder en lille smule hygger disse mider sig ekstra meget i det fugtige miljø. Reder du din seng vil du lukke fugten, samt miderne inde.

Teenagere gjorde hovedrystende fryser-fund: Der var mider over det hele
Teenagere gjorde hovedrystende fryser-fund: Der var mider over det hele

Lader du derimod være med at rede din seng som det første, bliver miderne og din seng udsat for frisk luft og sollys - og det kan miderne IKKE lide.

- Vi ved, at mider kun kan overleve ved at tage vand fra atmosfæren gennem små kirtler på ydersiden af kroppen. Noget så simpelt som at lade være med at rede sengen i løbet af dagen kan fjerne fugt fra lagner og madras, så miderne dehydrerer og på et tidspunkt dør, forklarer Stephen Pretlove fra Kingston University's School of Architecture.

Dyne-Larsen giver tæpper og puder til flygtninge i Rødby
Dyne-Larsen giver tæpper og puder til flygtninge i Rødby

Ifølge BBC foreslår eksperter, at du ikke skal rede sengen, før du kommer hjem. Måske kan du fortælle det til din kone/mand/kæreste/mor/far - når de brokker sig over, hvorfor du ikke reder sengen.


LÆS OGSÅ: TV: Her er appen, der følger dig sikkert hjem fra byen

LÆS OGSÅ: Forsker: B-mennesker diskrimineres i skolen

LÆS OGSÅ: Han mistede synet: Derfor skal du tage kontaktlinserne ud, når du sover

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx