Af - 03/11-15 11:05; Opdateret: 03/11-15 11:44

Drop alkohol i 30 dage: Så meget vil din krop takke digDrop alkohol i 30 dage: Så meget vil din krop takke dig

Der er mange grunde til at droppe alkoholen i en måned. Både for din krops skyld, men også for vægten. Det viser et nyt engelsk studie.

Bildstrecke im Grossformat »

Selvom undersøgelsen viser, at der er en masse fordele ved at være alkoholfri i fire uger, så er der dog én ulempe ved den alkoholfrie måned. Klik dig gennem galleriet og find ud af, hvad ulempen er.

- Jeg drikker aldrig igen.

Det er der flere, der siger til sig selv, når de vågner med slemme tømmermænd dagen derpå. Og der er gode grunde til at holde det løfte. Om ikke hele livet, så i hvert fald i 30 dage.

Holder du fingrene fra Tuborg-dåsen, Smirnoff-vodkaen og andet alkohol i en måned, kommer det dig virkelig til gode. Det viser ny engelsk undersøgelse.

Det skriver The Guardian.

Undersøgelser viser, at fire uger uden sprut forbedrer din søvn og koncentration. Det hjælper dig til at tabe dig, ligesom det også sænker dit blodtryk og blodsukker.

Derfor får du lyst til at ryge når du drikker
Derfor får du lyst til at ryge når du drikker

Men vigtigst; så faldt blodtrykket hos alle 102 deltagere, der medvirkede i undersøgelsen. Det samme gjorde deres resistens over for insulin, hvilket medfører en mindre chance for at udvikle diabetes.

Undersøgelsen er dog så ny, at det kun er en lille del af forskningen, som ligger tilgængelig. Men ifølge til The Guardian ser resultaterne dog ud til at passe med konklusionen fra en pilotundersøgelse, som stammer fra samme forskningsenhed udarbejdet sidste år.

Natklub mistede alkoholbevilling: De solgte for meget vand
Natklub mistede alkoholbevilling: De solgte for meget vand

Her valgte ti personer at droppe alkoholen i januar, mens fire andre fortsatte med at drikke den måned. De ti tørlagte oplevede, at mængden af fedt i deres lever faldt med 15 procent - for stor koncentration af fedt i leveren kan føre til leverskader.

De tørlagte rapporterede også om lavere blodsukker, bedre søvn og koncentration, og i gennemsnit kom de ud af forsøget 1,5 kilo lettere.

Danske unge drikker for at glemme deres problemer
Danske unge drikker for at glemme deres problemer

LÆS OGSÅ: For mange unge med problemer i hjemmet søger ikke hjælp

LÆS OGSÅ: Opbakning til tvungen alkolås til dømte spritbilister

LÆS OGSÅ: Alkohol spiller rolle i to af tre natlige trafikulykker

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Træn med Tanja: Spis dig i bedre form
bt.dk
FCK-manager jubler: Nu får han...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx