Af Sebastian Kirk - 19/09-17 19:49

Glem penge: Sex og søvn er nøglen til at være lykkeligGlem penge: Sex og søvn er nøglen til at være lykkelig

Penge kan ikke gøre dig lykkelig. Men det er der andre ting, der kan.

storybild

Regelmæssigt god søvn er den faktor, der vægter højst i undersøgelsen.

Man kan ikke købe sig lykkelig for penge, lyder en gammel talemåde. Men nu har forskere muligvis fundet frem til to ting, der rent faktisk GØR dig lykkelig.

Og opskriften er ganske simpel: masser af søvn og masser af sex. Det skriver Daily Mail.

Oxford Economics, der er en gren af det britiske universitet med samme navn, samt National Centre for Social Research - briternes forskningscenter for velfærd - er gået sammen om at udvikle et velvære-index - det såkaldte 'Living Well Index' - i et forsøg på at kortlægge, hvordan briterne egentlig går og har det.

For at finde ud af det har forskerne udspurgt 8.250 briter ind til forskellige aspekter af deres liv, og ud fra det har man udarbejdet en velvære-score, der går fra 0 til 100, hvor 100 er ovenud lykkelig.

Det nationale gennemsnit ligger på 62,2, og for de 'lykkeligste' 20 procent går scoren fra 72 til 92. Som man måske kunne forvente er der altså ingen, der er 100 procent lykkelige - men nogle har det bedre end andre, og det skyldes ikke nødvendigvis indkomst, konkluderer forskerne.

Således viser det sig eksempelvis, at det giver flere point på velvære-kontoen, hvis man regelmæssigt får en god nats søvn, end det ville give, hvis man pludselig fik firedoblet sin løn.

'Søvn er den stærkeste indikator på en bredere forståelse af velvære. Hovedparten af dem med de højeste tal svarede, at de følte sig udhvilede for det meste af tiden, mens mere end halvdelen af de nederste 20 procent svarede, at de sjældent eller aldrig følte sig veludhvilede,' skriver forskerne.

Det samme gør sig gældende for sex, som kommer ind på en andenplads over ting, der gør briterne lykkelige. 35 procent af de udspurgte tilkendegav, at de har et godt sexliv - og størstedelen af dem befinder sig i top-20 procent.

Jobsikkerhed indtager en tredjeplads på listen, mens ens nærmestes helbred også figurerer højt på listen - faktisk højere end ens eget helbred.

»I en verden, der aldrig har været tættere forbundet, er det stadig styrken i vores forhold og nærmeste netværk, der er blandt de største faktorer for, hvor godt vi har det,« forklarer Ian Mulheirn fra Oxford Economics om studiet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
Nu tager Kong Vinter for alvor fat:...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx