Af - 10/05-15 17:08

Forsker: Fastfood dræber fedt-bekæmpende bakterie: Det skal du spise i stedetForsker: Fastfood dræber fedt-bekæmpende bakterie: Det skal du spise i stedet

Ny forskning viser at der er en stærk sammenhæng imellem gode bakterier i maven, diæt og et godt helbred efter at en forsker udelukkende spiste mad fra McDonald's i ti dage.

Bildstrecke im Grossformat »

Junkfood dræber vigtige mavebakterier, der er beskytter imod fedme, sukkersyge, kræft, hjertesygdomme, irritable tarme og autisme viser ny forskning.

Det skriver The Telegraph.

Det menneskelige fordøjelsessystem har i omegnen af 3.500 forskellige mikrobakterier, der til sammen vejer godt 1,5 kg.

Ny forskning peger dog i retningen af, at fast food kan være dødbringende for en sund tarmflora og kan dræbe op til en tredjedel af de små bakterier.

Den nye videnskabelige opdagelse kan også kaste lys over, hvorfor forskellige mennesker taber sig, mens andre tager på - selv om de to indtager den samme mængde af fedt, sukker, protein og kulhydrater.

Sammenhængen er kommet frem efter videnskabelige studier, der er blevet udført af Tim Spector, der er professor i genetisk epidemiologi på det engelske universitet King’s College London. Den engelske videnskabsmand har fået lidt hjælp af sin 23-årige søn Tom, der også studerer genetik.

Forskning: Er du en flot fyr? Så kan det være, du får sværere ved at få et arbejde
Forskning: Er du en flot fyr? Så kan det være, du får sværere ved at få et arbejde

Testpersonen gik på en diæt af McDonald's-mad og spiste udelukkende hamburgere, fritter, chicken nuggets og det hele skyllet ned med Coca Cola.

Inden skiftet over til fastfood var der 3.500 bakterier i maven på den menneskelige prøvekanin, og der var flest af baktietypen 'firmicutes.' Det ændrede sig dog markant efter burgerdiæten.

Her mistede han 1.300 af baktiearterne, og den mest repræsenterede bakterie skiftede også over til en overvægt af en bakterie-type, der kaldes 'bacteriodetes.'

Den britiske forskning er sidste udvikling i en forskningtendens, der peger på, at fedmeproblemet afhænger af langt flere faktorer, end blot hvor meget man stopper i munden.

LISTE: 4 gode råd inden den vigtige jobsamtale
LISTE: 4 gode råd inden den vigtige jobsamtale

Tarmfloraen kan spille en vital rolle for menneskers overordnede helbred. Bakterierne danner fordøjelsesenzymer sammen med både vitaminerne A og K, der hjælper kroppen til at optage livsvigtige mineraler såsom kalk og jern.

En ubalance i bakterievæksten er blevet kædet sammen med øget risiko for at udvikle ting som tyktarmsbetændelse og irritable tarme, mens autisme menes at hænge sammen med bakterieaktiviteten i de nedre tarmregioner.

- For 15.000 år siden spiste vores forfædre på fast basis omkring 150 forskellige ingredienser om ugen. De fleste folk indtager nu til dags færre end 20 forskellige madvarer, og mange af dem - hvis ikke dem alle - er behandlet på en unaturlig måde, siger den engelske professor.

Forskning: Derfor elsker du din hund ligeså højt som dit barn
Forskning: Derfor elsker du din hund ligeså højt som dit barn

En talsmand fra McDonald's har i øvrigt overfor The Telegraph oplyst, at man har et bredt udvalg af fødevarer på menuen, og mener, at man sagtens kan leve sundt ved at spise på burgerrestauranten.

- Vi har omformuleret vores ingredienser for at mindske mængden af salt, fedt og sukker - og så har vi fjernet transfedtsyrer helt og aldeles fra vores menukort, siger talspersonen.

At fokusere på fedt og sukker er dog en mindre vigtig del af en sund kost, mener professor Spector. I stedet bør man spise så varieret og naturligt som muligt.

Ny forskning løser gåden om fingre-knækket
Ny forskning løser gåden om fingre-knækket

Se forskerens fem fødevarer, der hjælper til en sundere tarmflora i toppen af artiklen.


LÆS OGSÅ: Så langt skal man(d) løbe for at blive et hit hos damerne

LÆS OGSÅ: Blinkende lys kan være det nye Viagra

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx