Af - 19/07-14 22:11; Opdateret: 19/07-14 22:22

Ny forskning: Drik øl i stedet for vin - det er sundereNy forskning: Drik øl i stedet for vin - det er sundere

Det er mindre skadeligt at drikke øl, end det er at drikke vin. Hvis man altså gør det i moderate mængder. Det fastslår et nyt svensk forskningsprojekt med 80.000 forsøgspersoner.

storybild

Det er mindre skadeligt at drikke øl, end det er at drikke vin. Hvis man altså gør det i moderate mængder. Det fastslår et nyt svensk forskningsprojekt. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Længe har man hørt tale om, at vinelskere med god samvittighed kunne tage sig et glas om dagen, fordi det skulle være godt for krop og sjæl.

Nu er der så godt nyt til dem, der foretrækker et godt glas øl. Et nyt svensk forskningsprojekt fra Karolinska instituttet i Solna ved Stockholm konkluderer nemlig - på baggrund af et 12 år langt studie med 80.000 midaldrende og ældre mænd og kvinder - at øl rent faktisk er endnu sundere. Så længe man konsumerer det i moderate mængder vel at mærke.

Rejs efter de bedste drinks og drikke
Rejs efter de bedste drinks og drikke

Studiet, som publiceres i tidsskriftet Journal of the American College of Cardiology, viste, at hver ellevte medvirkende person fik hjertesygdommen forkammerflimmer, som kendetegnes af uregelmæssig og meget hastig puls. Blandt de syge var hovedparten vindrikkere, imens de personer, som svor til øl klarede sig forbavsende godt.

Vi ryger og drikker mere!
Vi ryger og drikker mere!

Ifølge Susanna Larsson, som står bag forskningsprojektet ved Karolinska institutet, skal årsagen, til at øldrikkerne ikke blev lige så syge som vindrikkerne, måske forklares med, at øl og vin drikkes på forskellig vis:

- Det var lidt forbavsende, men en mulig forklaring er, at øl bliver drukket over hele ugen, imens vin og stærkere alkohol primært drikkes i weekenden, siger hun til det svenske nyhedsbureau TT.

Mælk? Nej tak! 2-årig har kæmpe trang til alkohol
Mælk? Nej tak! 2-årig har kæmpe trang til alkohol

Børnerådet: Forbyd druk-reklame i Reality-TV
Børnerådet: Forbyd druk-reklame i Reality-TV

Hvor grænsen går i forhold til, hvor meget man kan tillade sig at drikke, har hun dog ikke fundet svaret på:

- Man bliver nødt til at balancere de negative og positive effekter. Hvis man drikker et glas her og der i løbet af ugen, behøver man ikke bekymre sig. Det er, når man drikker sig beruset, drikker ofte og regelmæssigt eller store mængder under en aften, at det bliver mere skadeligt, understreger hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx