Af - 14/08-15 10:36

Vejen til kvinders hjerte: Sådan hjælper mad på romantikkenVejen til kvinders hjerte: Sådan hjælper mad på romantikken

Videnskaben forklarer, hvorfor en date med spisning altid er en klar vinder.

storybild

(Billede: Bohed/CC0 Public Domain)

En fodret kvinde er, åbenbart, en mere romantisk kvinde.

Det viser ny forskning, der har testet sultne kvinders evne til at komme i det romantiske hjørne op imod de fodrede og mætte udgaver.

Det skriver Time.

Vejen til hjertet går igennem maven. Det viser resultaterne af ny forskning fra University of California. Her har forskerne nemlig testet, hvordan kvinder responderer på romantik og ophidselse, når de bliver testet i fastende tilstand og så, når de lige har spist.

Det kommer næppe bag på nogen, at der var mere smæk for skillingen i den romantiske afdeling, når de kvindelige prøvekaniner have spist lige inden forsøgene, der bestod i, at kvinderne fik vist eksempelvis billeder af par, der kyssede eller holdt i hånden og en række billeder af mere neutrale situationer. Imens kvinderne fik vist billederne lå de i en MR-scanner, der fulgte med i, hvad der skete på indersiden af pandehvælvingen.

Sådan mødtes vi: Instagram-side vil give dig troen på kærligheden tilbage
Sådan mødtes vi: Instagram-side vil give dig troen på kærligheden tilbage

Forsøgsgruppen, der bestod af 20 testpersoner af hunkøn, viste alle meget lidt respons på de centre, der er forbundet med ophidselse og romantik, i hvert fald, når de ikke havde fået noget at spise otte timer inden turen i scanneren.

Pinligt: Ville du blive filmet her?
Pinligt: Ville du blive filmet her?

Det var dog en anden historie, når de lige inden eksperimentet fik en drik med måltidserstatning, der indeholdt 500 kalorier. Så slog alle kvinderne ud i de områder i hjernen, der har med kærlighed at gøre.

En af forskerne bag studiet, der er blevet offentliggjort i tidsskriftet Appetite, forklarer det, som de fleste nok har opdaget. Det er lettere at komme i det rette humør, hvis der er taget hånd om de grundlæggende behov.

TV: Se kærlige 'X Factor'-deltagere uddele cheesy valentins-kort
TV: Se kærlige 'X Factor'-deltagere uddele cheesy valentins-kort

- I stedet for at være anspændte og irritable, når du er sulten... Når vi først er mætte, så kan vi komme videre til bedre ting, siger forskeren Alice Ely, der også er en af hovedforfatterne på det videnskabelige studie.

LÆS OGSÅ: Kvinder med drengevenner har mere sex

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx