Af - 22/04-15 06:15

Pas på dine tænder: Her er tandlæges fem gode rådPas på dine tænder: Her er tandlæges fem gode råd

Britisk tandlæge advarer mod nogle af de hurtige mad-løsninger i en travl hverdag.

Bildstrecke im Grossformat »
Pas på med for meget sukker, lyder det fra Sameer Patel. Det er især de morgenmadsprodukter, vi hælder mælk på, der ofte gemmer på meget af det usunde stads, der heller ikke er godt for tænderne. Sameer Patel foreslår, at man i stedet satser på havregryn og andre sukkerfattige morgenmadsprodukter. Og put endelig mælk på, lyder det også. Mælkeprodukter er nemlig gode for tænderne. Skal det sødes lidt op, så foreslår han honning og frugt. De varme drikke her har det med at blive siddende på tænderne, og det kan blandt andet være med til at gøre dem gule. Det bliver ikke bedre af, at mange løbende drikker kaffe gennem deres arbejdsdag. Sameer Patel beder os ikke om at droppe de daglige skud med koffein, men han foreslår, at man skyller munden med vand bagefter for at rense munden. Det skulle også hjælpe mod den frygtede "kaffeånde". Ud fra en tandlæges synspunkt, er det ikke godt, hvis frokosten består af en købe-sandwich. Der bliver ofte tilføjet sukker for at forbedre smagen, og det hvide brød indeholder også sukkerarter, der har det med at give huller i tænderne. Rugbrød og brød med mange kerner er at foretrække frem for det hvide brød. Og så fortæller Sameer Patel, at der gerne må være kylling og ost i sandwichen, da der er mere calcium og fosfor i de to end i alt det andet klassiske fyld. Mange frugter er ret syrlige, og det er selvfølgelig ikke godt for tænderne. Samtidig skulle sukkeret i frugterne komme mere i spil, når man blender eller presser dem. Hvis man er typen, der gerne vil starte dagen med et glas blandet frugt, så foreslår Sameer Patel, at man har en pakke tyggegummi klar ved siden af. Og så anbefaler han, at man bruger et sugerør for at skåne tænderne. Alternativt vil det bedste være at holde sig til vand. I løbet af en dag på kontoret kan man hurtigt blive fristet af en lille snack, og når først aftenen falder på, kan det være umuligt at stå for fristelsen. Sukkerniveauet er især synderen her. Selv tørrede frugter får kritik fra Sameer Patel, fordi sukkeret er meget mere koncentreret, når vandet er væk. Har man brug for at stille den lille sult er det bedre med en frugt eller to. Gå efter dem med et højt vandindhold, lyder det fra tandlægen. Ellers anbefaler han, at man er flittig med tandtråd, og at man bruger tyggegummi.

I galleriet kan du læse, hvilke råd tandlægen Sameer Patel giver, så du undgår at ødelægge tænderne. Han retter dem hovedsagligt mod folk på farten.

I en travl hverdag er det ikke altid nemt at gøre det store ud af madlavning. Og det kan gå ud over tænderne, mener Sameer Patel, der er tandlæge på klinikken 'Elleven Dental' i London.

Han vil sætte fokus på de farer, som tænderne udsættes for ved en såkaldt 'kontor-diet', hvor man har tendens til at skyde genvej, når det kommer til dagens mange måltider. Det skriver Daily Mail.

Det gælder den hurtige morgenmad, hvor man kun lige har tid til noget nemt og sjældent sundt. Det gælder den frokost, som man samler op i en kiosk på vejen, og det gælder den kaffe, der skal kompensere for det travle liv og den begrænsede søvn.

Unge gider ikke være bager, slagter eller tjener
Unge gider ikke være bager, slagter eller tjener

Han sætter også fokus på de ting, som på mange punkter er sunde nok, eksempelvis juice og kalorielette snacks. For når det kommer til tænderne, så er de slet ikke så sunde igen.

Sameer Patel arbejder på en klinik, som der er kåret til Londons bedste i 2015 og tidligere også til Storbritanniens bedste. I Daily Mail kommer han med fem problemer med det, han kalder 'kontor-dieten' - og selvfølgelig også fem løsninger.

Du kan se tandlægens råd i galleriet øverst.

Og så skal du selvfølgelig stadigvæk huske at børste tænderne to gange om dagen, som Tandlægeforeningen anbefaler.

TV: Hun tryller med sin krop og lærer at elske den
TV: Hun tryller med sin krop og lærer at elske den

LÆS OGSÅ: TV: Hun tager fusen på kunder i slikbutik - se hvorfor her

LÆS OGSÅ: TV: Hjemløs vil gøre noget godt for andre - så groft reagerer folk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx