Af - 02/12-15 22:17

Udmattet? I denne alder har du mest energiUdmattet? I denne alder har du mest energi

En britisk undersøgelse viser, at vores mest energifyldte alder er 31. Psyken spiller ind, mener ekspert.

storybild

(Billede: Polfoto)

De fleste mennesker, du spørger - unge som gamle -, ville nok fortælle dig, at de ville ønske, de havde mere energi. Men hvornår har vi mest energi? Det løfter en britisk undersøgelse sløret for.

Det skriver Western Daily Press.

Derfor har nogle mennesker svært ved at tabe sig
Derfor har nogle mennesker svært ved at tabe sig

Ifølge en undersøgelsen betalt af vitaminfirmaet Healthspan har 2.000 briter afsløret, at den mest energifyldte alder er 31. Måske havde mange troet, at den mest energifyldte alder lå i 20'erne, men har påvirker vores livsstil os negativt.

- Mens vi har alderen på vores side (i 20'erne, red.), virker et travlt socialt liv, sene nætter og dårlig kost modsat på dette. I 30'erne har vi mere at jonglere med som arbejde- og familieliv, men det kan faktisk give dig mere energi, med mange som angiver, at jo mere de har at lave, jo mere energi har de til at blive ved, siger en talsperson for Healthspan.

Fitnesskvinde led af skjult sygdom i seks år: Nu er hun lænket til sengen
Fitnesskvinde led af skjult sygdom i seks år: Nu er hun lænket til sengen

Ikke kun krop
Når deltagerne har angivet energiniveauer har de ikke kun gjort det ud fra deres fysiske formåen, mener psykoterapeut Sally Brown. Psyken spiller nemlig i stor rolle, når vi skal mål vores egen energi og formåen.

- Livsstil har indflydelse på dit energiniveau, men ud fra dette studie kan vi se, at energi i høj grad er påvirket af vores psykiske tilstand og vores generelle attitude over for livet, og følelsen af glæde er vores største energikilde, siger psykoterapeuten.

Glæden i de travle, tidlige 30'ere kan give os den nødvendige energi, selvom vi kan have meget at se til.

- Det kan forklare, hvorfor vi føler, vi har mest energi i 30'erne, selvom vi skal slås med de største energi-slugere i form af arbejde og børneopdragelse, siger Sally Brown.

LÆS OGSÅ: Christiane afslører kronisk sygdom: - Jeg spiser piller hver dag

LÆS OGSÅ: TV: Simpelt morgen-ritual gør kvinder mere selvsikre, flirtende og sexlystne

LÆS OGSÅ: Her er den bedste sang at vågne til

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx