Af - 21/04-17 20:09

Varmer du også mad forkert i mikroovnen? Sådan gør du det rigtigtVarmer du også mad forkert i mikroovnen? Sådan gør du det rigtigt

Mikroovnen er fast inventar i de fleste husstande. Den er dejlig nem at bruge i en travl hverdag og genial, hvis der er nogle kolde rester til overs fra gårsdagens middagen.

storybild

(Billede: Iris)

Men mange af os oplever, at maden bliver ved med at være kold i midten, ligegyldigt hvor mange minutter, vi giver den i mikroovnen. Og det er måske, fordi vi bruger den helt forkert.

Forfatteren bag ’Hold da helt hus!’ og skaberen af bloggen husmoderen.dk, Alicia Ilskov, kommer her med et par gode råd til, hvordan du får det optimale ud af din mikroovn.

Har lægen givet dig dette råd? Så behøver du ikke at følge det
Har lægen givet dig dette råd? Så behøver du ikke at følge det

Spred maden ud

Først og fremmest skal du fordele maden ligeligt ud på tallerkenen. Det nytter ikke noget at samle det i en pyramideform midt på, for så bliver midten kold.

På internettet er der flere, der lægger deres mad på kanten af tallerkenen i en cirkel og lader midten være tom, men ifølge husmoderen bør det altså virke fint, hvis bare du fordeler maden på hele tallerkenen.

»Når en mikroovn opvarmer maden, så opvarmer den kun et område ad gangen. Derfor er det en god idé med en mikroovn, hvor tallerkenen indeni drejer rundt,« siger Alicia Ilskov.

Kommer du til at leve længe? Disse 5 træk skal du have
Kommer du til at leve længe? Disse 5 træk skal du have

Et minut ad gangen

Alicia Ilskov har personligt levet uden mikroovn i et års tid, mens hun fik renoveret køkken. Derfor har hun meget erfaring med netop denne måde at lave mad på.

»Hvis du skal opvarme noget mad, så er min klare anbefaling at give det et minut ad gangen, hvorefter du rører i maden. Den proces gentager du, indtil det er gennemvarmt.«

Det er altså en dårlig idé bare at stille timeren på fem minutter og så lade maden passe sig selv. Så kan du også risikere, at noget af maden ’eksploderer’, fordi det bliver for varmt, mens andet stadig er køleskabskoldt.

Det store løn-tabu: Sådan tjener du mere
Det store løn-tabu: Sådan tjener du mere

Kan bruges til madlavning

Alicia Ilskov anbefaler, at du lærer din mikroovn at kende, især hvis du vil bruge den til decideret madlavning.

»Jeg har lavet alt fra flæskesteg til brød og cookies i min mikroovn. Men det kræver, at du lærer programmerne på den at kende,« fortæller hun.

Og det kan generelt være en god idé, også hvis du for eksempel skal tø mad op.

Sprød pizza og lækre ris

Flere af os kender nok det, at vi gerne vil opvarme et stykke pizza fra dagen før eller de risrester, vi har i køleskabet.

Men pizzaen har det med at blive slatten og risene tørre.

Sådan slipper du af med menstruationssmerterne
Sådan slipper du af med menstruationssmerterne

»Det er en god idé at tilføje en smule vand på risene. På den måde forbliver de lækre og bliver ikke tørre og kedelige.«

Desuden kan det være en god idé at lægge et stykke bagepapir under for eksempel pizzaen. Det gør nemlig, at den bliver sprød.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mange læger har misforstået type...
bt.dk
Flere undrede sig over tv-værts...
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx