Af - 23/01-15 11:32; Opdateret: 23/01-15 12:27

Din fødselsdag afslører om du er god til sportDin fødselsdag afslører om du er god til sport

Et nyt studie afslører nu, hvornår du skal være født for at være god til sport.

Bildstrecke im Grossformat »

Et studie publiceret i International Journal of Sports Medicine mener at have fundet svaret på, hvordan man som forældre sikrer sit barn en god sportskarriere. Og løsningen er simpel – man skal blot føde i efteråret.

Det skriver nymag.com.

Studiet, der er fra november måned sidste år, mener at kunne påvise, at børn, der er født i efteråret, er fysisk stærkere end børn født på andre tidspunkter af året.

DBU ønsker mere fodbold i skoletid og fritid
DBU ønsker mere fodbold i skoletid og fritid

Forskerne testede 9.000 drenge og piger i alderen 10-16 år. De blev testet i styrke, udholdenhed og kondition, og det viste sig altså, at de børn, der var født i efterårsmånederne, blandt andet oktober og november, klarede sig markant bedre end de andre børn.

Og hvorfor nu det? Forskerne på projektet mener, at det har noget at gøre med moderens indtag af naturligt D-vitamin op til fødslen. Hvis man er gravid med termin i efterårsmånederne, september, oktober, november, vil man i slutningen af sin graviditet have været udsat for mere D-vitamin i sommermånederne, end hvis din termin ligger på andre tidspunkter af året.

Føler du dig tyk? Så bliver du det også...
Føler du dig tyk? Så bliver du det også...

D-vitamin har tidligere været kædet sammen med flere forskellige sundhedsmæssige fordele, som blandt andet at styrke knogler og muskelmasse og væksten af denne. Og det har altså også en effekt på det ufødte barn.

- Børn der er er født på den nordlige halvkugle, altså dem, der er født i efteråret, har en tendens til at have en anelse større knogler og muskelmasse, fortæller doktor Sandercock, der har stået i spidsen for undersøgelsen.

- De starter livet med mere muskelmasse, bliver tidligere aktive og involverer sig derfor tidligere i sport. Det bliver en positiv cyklus, mener han.

Forskning: Derfor bør kvinder sove længere end mænd
Forskning: Derfor bør kvinder sove længere end mænd

Så hvis du bliver gravid lige omkring nu, kan du altså hjælpe dit barn til at blive mere fysisk aktiv og give det en hjælpende hånd fra naturens side.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx