Af - 02/10-16 19:59

Forskere tæt på kur: HIV fjernet fra britisk mands kropForskere tæt på kur: HIV fjernet fra britisk mands krop

Behandlingen kan spore og dræbe alle HIV-cellerne i kroppen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

En britisk mand kan være den første i verden til at blive kureret for HIV ved hjælp af en ny behandlingsform fra et hold britiske forskere.

Det skriver Sunday Times.

Den 44-årige er en ud af et hold på 50 testpersoner, der lige nu er i færd med at teste en behandling, der kan få has på sygdommen, selv når den ikke er i udbrud.

Hiv-smittede holder stadig lav profil
Hiv-smittede holder stadig lav profil

Forskerne forklarer, at virussen lige nu ikke er til at spore i mandens blod, og bliver det ved på den måde, ja, så kan man have verdens første kur tilden frygtede sygdom. Indtil videre har han klaret fri for virus i en måned.

- Det her er en af de første seriøse bud på en fuldstændig kur, der kan helbrede HIV, siger Mark Samuels, der er ledende direktør for National Institute for Health Research Office for Clinical Research Infrastructure

Forskere: Et ud af ti børn har medfødt forsvar mod aids
Forskere: Et ud af ti børn har medfødt forsvar mod aids

- Vi ser på en meget reel mulighed for at kurere HIV. Det er en kæmpe udfordring, og det er stadig i fosterstadiet, men fremskridtet har været bemærkelsesværdigt, siger han til Sunday Times.

Forsøgene bliver udført af forskere fra universiteterne i Oxford, Cambridge, Imperial College London, University College London og King's College London.

Aids-Fondet: Sundhedsfolk ved for lidt om hiv
Aids-Fondet: Sundhedsfolk ved for lidt om hiv

Grunden til, at HIV er så svær at behandle er, at virussen angriber immunsystemet, hvor den hæfter sig til til DNA'en i T-cellerne, der ellers bekæmper udefrakommende trusler. Det betyder at immunforsvarets soldater ikke alene ignorerer sygdommen, men også bliver til en slags fabrikker, der hjælper virusset til at sprede sig.

LÆS OGSÅ: Sundhedspersonale er unødigt bange for hiv-smitte

LÆS OGSÅ: Flertal i Folketinget vil lade bøsser donere blod

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx