Af - 09/04-14 14:46

Firma propper alger i dit vaskemiddelFirma propper alger i dit vaskemiddel

Det miljøvenlige belgiske rengøringsfirma Ecover producerer verdens første vaskemiddel, der erstatter palmeolie med algeolie.

storybild

Sådan ser de ud, algerne, der fremover skal i vaskemiddel. (Billede: PR-foto/Ecover)

Det lyder måske skørt, men fremover skal alger være med til at vaske dit tøj rent på en miljøvenlig måde. I hvert fald hvis det står til det belgiske firma Ecover, der efter eget udsagn har produceret verdens første vaskemiddel, der erstatter palmeolie med algeolie.

Ifølge virksomheden er netop det tiltag 'en milepæl i den globale kampagne for at beskytte tropiske skove, reducere CO2 og fremme brugen af lokale ressourcer.'

Se hvilken blomst der kan erstatte phatalater
Se hvilken blomst der kan erstatte phatalater

- Virksomheder og brands har alt for længe haft hensigtserklæringer, hvor de ‘vil gøre en forskel’, ved at tilbyde etiske, bæredygtige produkter. Men ofte har det bare været snak. Vi er blandt de første virksomheder, som introducerer et innovativt alternativ til tropiske olier som palmeolie, og dermed gør vi en virkelig en forskel i folks liv og for den jord, vi alle er afhængige af, siger Ecovers topchef Philip Malmberg i en pressemeddelelse.

Ny rapport: Skælshampoo ødelægger regnskoven
Ny rapport: Skælshampoo ødelægger regnskoven

- Algeolie giver en langt højere værdiudnyttelse og en meget mindre påvirkning af miljøet end de fleste tropiske olier, som fx palmeolie, hvilket gør det ideelt til husholdningsprodukter, hvor tropiske olier ellers er meget udbredte, supplerer virksomhedens forsknings- og udviklingschef Dirk Develter, og tilføjer:

- Vi har forsket i, hvad der kunne erstatte palmeolie, og vi fandt ud af, at alger kan producere en af de fineste og reneste olier.
De nye vaskemidler med alger i stedet for palmeolie vil blive lanceret på det danske marked i løbet af 2014.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx