Af - 19/06-15 21:25

What? Kattevideoer er faktisk gavnlige for digWhat? Kattevideoer er faktisk gavnlige for dig

Amerikanske forskere har undersøgt de voldsomt populære kattevideoer, der faktisk kan være gode for din arbejdsindsats.

Bildstrecke im Grossformat »

Se eksempler på de sjove kattevideoer i artiklen.

Print denne historie og smæk den op på chefens dør. For du har nu videnskabens ord for, at det ikke er spild af tid, når du sidder på arbejdspladsen og kigger på søde kattevideoer.

Faktisk er det decideret gavnligt for din arbejdsindsats, hævder forskere fra medieuddannelsen på Indiana University, USA.

- Selv hvis man ser kattevideoer på YouTube for at fordrive tiden, eller mens man er på arbejde, så kan den følelsesmæssige effekt faktisk hjælpe mennesker, der efterfølgende påtager sig svære opgaver, siger Jessica Gall Myrick, der er en af forskerne bag undersøgelsen, i en pressemeddelelse.

Så inden du fortsætter artiklen, får du lige en her:

Verdens bedste valgfag? Brug tre timer på Facebook og Youtube
Verdens bedste valgfag? Brug tre timer på Facebook og Youtube

Værsgo! En god start på ugen til alle jer, der elsker kattevideoer
Værsgo! En god start på ugen til alle jer, der elsker kattevideoer

Mere positive
Myricks undersøgelse er baseret på næsten 7.000 deltagere. De har alle fortalt om deres kattevideo-vaner - og forklaret hvordan de har følt sig tilpas før- og efter kattevideoerne.

- For de fleste forbedrede det humøret.

- Efter at have set katte på internettet, følte de sig mere håbefulde, positive, inspirerede og mindre nervøse og vrede. Vi så et fald i negative følelser, siger Jessica Gall Myrick.

Ifølge Huffington Post har 45 procent af de YouTube-brugere, der uploader originalt indhold, lagt videoer af dyr op. I 2014 var der to millioner kattevideoer på YouTube, som til sammen havde næsten 26 milliarder visninger.

Kritikkerne vil sige, at kattevideoer er spild af tid, mens endnu flere sikkert vil mene, at det er spild af tid at forske i kattevideoer. Men Myrick er uenig.

- Nogle vil måske mene, at emnet ikke er alvorligt nok til en akademisk behandling, men faktum er, at det er noget af det meste populære indhold på internettet. Hvis vi vil forstå internettets indflydelse på os som individer og samfund, så kan vi ikke længere komme uden om internetkattene, fastslår hun.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx