Af Webstud/JP - 12/09-17 22:36

Nyt studie: Vegetarisk kost kan være årsag til depression Nyt studie: Vegetarisk kost kan være årsag til depression

En ny undersøgelse viser, at vegetarer kan have større sandsynlighed for at blive ramt af depression.

storybild

(Billede: IRIS )

Det er gennem mange år blevet debatteret, i hvor høj grad en vegetarisk diæt er det sunde alternativ til at spise kød. Nu viser et nyt studie, at vegetarisk kost og depression kan hænge sammen.

Det skriver Forbes.

Forskerne bag studiet, der kommer fra University of Bristol, undersøgte data fra 9.700 mænd. Mændene skulle svare på, om de var vegetarer eller veganere, og de blev spurgt indgående ind til, hvordan deres diæt typisk så ud.

De mænd, der oplyste, at de var vegetarer eller veganere, led i højere grad af depression og havde en højere depressionsscore end resten af gruppen.

Selv når der blev korrigeret for andre variabler som mændenes familiehistorie, deres jobstatus, hvor mange børn de havde og andre forhold, så var der stadig en signifikant sammenhæng mellem vegetarerne og sandsynligheden for at lide af depression.

Selv om studiet er begrænset af, at det kun er mænd, der er med, så kan forskerne bag have fat i noget.

Vegetarer kan nemlig mangle vitaminer, fedtsyrer og mineraler, der er nødvendige for at fungere ordentligt neurologisk. Derfor er det vigtigt, at vegetarer får alle de vitaminer, de har brug for gennem supplementer eller en varieret kost.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populær dansk tjeneste bliver...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Forsvandt for en uge siden: Nu er...
bt.dk
Endelig! Legendarisk trick afsløret...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx