Af - 08/04-15 21:51

Løb stærkt - og dø gammelLøb stærkt - og dø gammel

Du forlænger dit liv ved at spurte og ikke bare jogge forsigtigt, viser ny forskning

storybild

Ny forskning viser at du forlænger dit liv, hvis du bliver forpustet, når du løber. (Billede: Polfoto)

Spurter du af sted, så du bliver forpustet, er det bedre for din levealder, end forsigtig motion, viser en ny undersøgelse af midaldrende mænd og kvinder, skriver The Independent.

Forskere fra Australien fulgte mere end 200.000 mennesker gennem seks år, og fandt frem til at de der lavede mere energikrævende motion såsom løb eller aerobic i gennemsnit lever længere end de der træner blidt for eksempel.

Tvillingestudie afslører: Motion har dramatisk effekt på din hjerne
Tvillingestudie afslører: Motion har dramatisk effekt på din hjerne

Risikoen for at dø tidligt falder med mellem 9 – 13%, hos de der dyrker energisk motion i forhold til de mere moderate, der for eksempel holder sig til rolige svømmeture eller huslige pligter.

Resultaterne modsiger de grundlæggende formodninger ved de nuværende helbredsråd fra World Health Organisation, der siger at to minutters moderat træning nærmest svarer til helbredsfordelene ved et minuts energisk træning, siger forskerne.

Så man kan altså ikke bare erstatte den energiske træning, der gør en forpustet og får pulsen i vejret med moderat træning som gåture, hvis formålet er at forebygge dødsfald i en tidlig alder, viser de nye forskningsresultater.

Professor: Teenagepiger dyrker mindst idræt
Professor: Teenagepiger dyrker mindst idræt

Al motionen behøver dog ikke at være af den energiske slags; selv små mængder af energisk aktivitet kan være medvirkende til at mindske risiciene for tidlig død, fortæller undersøgelsens hovedforfatter Klaus Gebel fra James Cook University, Australien.

Fordelene ved den energiske motion gælder for mænd og kvinder i alle aldre og er uafhængig af hvor længe den varer. Resultaterne viser, at uanset om du er stærkt overvægtig, har hjerteproblemer eller diabetes, så vil din levealder stige, hvis du kan dyrke energisk motion, fortæller Klaus Gebel.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx