Af - 22/06-16 18:13

Ny forskning: Sådan undgår du menstruationssmerterNy forskning: Sådan undgår du menstruationssmerter

En del kan måske løses igennem kosten, mener forskerne. Se, hvad du skal spise, og hvad du skal undgå her.

Bildstrecke im Grossformat »

Her kan du se, hvad du kan spise for at gøre tilstanden enten værre eller bedre.

Forskere har koblet menstruationssmerter med inflammationstilstande i kroppen, og mener at det kan være til at komme udenom, hvis man sørger for at undgå ting, der udløser en betændelsestilstand.

Det skriver tidsskriftet Journal of Women's Health ifølge Independent.

Omkring 80 procent af kvinder har oplevet smerter i forbindelse med deres månedlige blødninger, og det er de smerter, som videnskabsfolk nu håber at kunne komme til livs med resultaterne af ny forskning.

Undersøgelser af 3.302 kvinder har vist, at den PMS skyldes en akut inflammation, der bliver udløst af en biomarkør, der hedder CRP. Det står C-reactive Protein, og forskerne mener, at man nu kan bekæmpe smerter i forbindelse menstruationen med at tage specifik medicin, der mindsker betændelsestilstande i kroppen.

Drikkevarer over denne temperatur kan give kræft
Drikkevarer over denne temperatur kan give kræft

Forfatterne bag det videnskabelige studier mener, at CRP kan være årsag til alt fra præmenstruelle humørsvingninger, smerter i maveregion eller i ryggen, udsving i appetitten, vægtforøgelse, oppustethed om ømhed i brysterne.

Alt bortset fra hovedpine, menes at have en stærk sammenhæng med proteinet, der udløser inflammation i kroppen.

Videnskabsfolkene mener selvfølgelig, at deres resultater kalder på yderligere studier, men mener dog, at der er nogle ting, man kan gøre som kvinde, hvis man er blandt de mange, der døjer med smerter.

Kan børn ikke lide dig? Her er årsagen
Kan børn ikke lide dig? Her er årsagen

- For at tage det i opløbet, så kan det være en hjælp at anbefale kvinder at undgå en opførsel, der har en sammenhæng med inflammation. Og antiinflammatoriske midler kan være nyttige til at behandle disse symptomer, skriver forskerne.

I toppen af artiklen kan du se en række madanbefalinger fra Harvard Health. Både med hensyn til, hvad man bør spise mere af, men også hvad man bør undgå.

I februar kaldte en professor ved University College London til debat, da han mente, at forskningen var for ringe i kvalitet, når det kom til menstruationssmerter. Her sammenlignede han det med et hjerteanfald.

Nyt studie: Så lidt sodavand kan give kræft
Nyt studie: Så lidt sodavand kan give kræft

- Mænd får det ikke, og derfor får det ikke den opmærksomhed, som det burde have. Jeg mener, at det er noget, man burde gøre noget ved, ligesom alle andre medicinske problemer, lød det fra Professor John Guillebaud ifølge Independent.

LÆS OGSÅ: Forskning: Dette finder mænd attraktivt ved kvinder

LÆS OGSÅ: To panodiler kan gøre dig til en dårligere kæreste

LÆS OGSÅ: Denne populære sommerfrugt er den rene viagra

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx