Af - 03/02-15 16:37

Ny opfindelse: I fremtiden løber du aldrig tør for strømNy opfindelse: I fremtiden løber du aldrig tør for strøm

Et dansk firma er ved at udvikle en håndtaske, der kan oplade din mobil. Det er er en form for videreudviklet wearable, der ikke får dig til at se ”spedalsk” ud.

Bildstrecke im Grossformat »

”Batteri niveau: Kritisk lavt, tilslut oplader”

Lyder det bekendt? Bare rolig, i fremtiden løber du aldrig tør for strøm, og du kan endda se moderigtig ud imens.

- Vi arbejder med at realisere en taske, der har solcelle-palietter, så den både er smuk og kan oplade samtidig, forklarer Hanne-Louise Johannesen, der er medejer af designfirmaet Diffus Design og underviser i IT Universitetet i Digital Æstetik og Kreativ Digital Praksis.

Danske kvinder: ”Min taske er min identitet!”
Danske kvinder: ”Min taske er min identitet!”

Idéen er at kombinere gammelt håndværk med nye teknologier og få det til at se moderigtigt ud.

- Vi vil integrere teknologi i produkter, som folk allerede har og som ikke udstiller en. Det skal være cool, det skal ikke få en til at se spedalsk ud, siger Hanne-Louise Johannesen med reference til wearables såsom Google Glass.

Teknologien stammer fra de solceller, som flere og flere har monteret på taget, og idéen er ikke fjern fra en rumdragt, hvor teknikken er en del af tøjet.

- Den fungerer sådan, at ydersiden af tasken har palietter på sig, og de opsamler så solenergi og lys, og det bliver samlet i et batteri i bunden af tasken for at kunne give strøm videre til f.eks. en telefon, forklarer Hanne-Louise Johannesen.

Carsten tog nøgen på date: Sådan gik det
Carsten tog nøgen på date: Sådan gik det

Tasken bliver et luksusprodukt, så det kræver, at du har pengepungen i orden, før du kan erhverve dig det innovative produkt fra Diffus Design, der er sit eget lille, uafhængige kredsløb.

Det danske firma er ved at finde industrier, der tør investere i tasken, så forbrugerne kan få fingre i det.

- Hvis pengene var der, så kunne vi have tasken klar om seks måneder. Teknologien er klar, vurderer Hanne-Louise Johannesen, der ikke tør gisne om, hvornår tasken kan købes.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx