Af - 02/01-16 13:49

Så længe kan dit drikkevand stå uden at blive for gammeltSå længe kan dit drikkevand stå uden at blive for gammelt

Der er ingen sundhedsmæssige risici ved at drikke gammelt vand, siger ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Bagerst i køleskabet finder du en halvfyldt falske vand, der har ligget der i månedsvis. Drikker du den eller hælder du den ud af frygt for, at vandet er blevet for gammelt?

Hører du til den gruppe, der ikke tør drikke de klare dråber, fordi du mistænker at vandet er blevet dårligt, har afdelingsleder på Afdeling for vandhygiejne ved Norges nationale sundhedsinstitut, Truls Krogh, nyt til dig.

Du kan sagtens tage en tår uden risiko for et akut toiletbesøg eller at ende sengeliggende.

- Hvis vandet er dækket til og af god kvalitet, kan det i princippet stå i tusind år, siger han til Videnskab.dk og forklarer, at det samme gælder for vand fra vandhanen.

Derfor skal du drikke to glas vand om morgenen, før du spiser
Derfor skal du drikke to glas vand om morgenen, før du spiser

- Der skal være meget lidt organisk materiale i vandet, men det meste drikkevand opfylder dette krav. Så længe det er opbevaret i en lukket flaske, som ikke afgiver stoffer, kan det stå i årevis, uden at det bliver farligt at drikke det.

Han fortæller, at man derfor sagtens kan se bort fra datomærkninger på købte flasker.

Også et ugegammelt glas vand kan uden fare hældes i halsen.

- Det vil nok smage kedeligt, men det vil ikke være farligt, siger han med det forbehold at ingen har forurenet det med snavsede fingre eller bakteriebefængt spyt.

Forskerne har talt: Derfor får du hikke
Forskerne har talt: Derfor får du hikke

Et udækket glas vand kan dog ikke stå mere end nogle uger, før vandet kan være blevet forurenet af støv, ligesom vand i en plastflaske på tid kan optage smag fra omgivelserne uden for flasken og dermed forringe smagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx