Af - 29/10-16 21:15

Psykolog: Sådan ser du, om folk lyverPsykolog: Sådan ser du, om folk lyver

En amerikansk psykolog fra det velrennomerede Harvard universitet har en række råd til, hvordan man bliver bedre til at spotte, om en person lyver.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis det - på godt jysk - er dødtræls, at folk nu får nemmere ved at se, om du lyver, kan du afprøve tricket i galleriet ovenfor.

Vi har alle haft mistanken, hvor man er meget i tvivl om vennen, kæresten eller en helt tredje taler sandt.

Det kan være svært at vurdere, da man - ja, i hvert fald undertegnede - desværre ikke kan læse andre menneskers tanker.

Kylie Jenner taler ud om sin store løgn
Kylie Jenner taler ud om sin store løgn

Men der er andre måder, man typisk kan se, hvorvidt folk lyver. En psykolog på den velansete Harvard Business School, Amy Cuddy, fortæller, hvordan man typisk kan se det.

Det skriver Time Magazine.

Kira Eggers slår fast: Her er sandheden om mine bryster
Kira Eggers slår fast: Her er sandheden om mine bryster

Og der er desværre ikke én måde, der altid virker. Man skal derimod kigge på en kombination af forskellige ting, når man snakker med vedkommende, da deres hoveder ikke kan håndtere så mange ting på en gang.

- Vi fortæller én historie, mens vi undertrykker en anden (red. når man lyver), og hvis det ikke er kompliceret nok, så oplever de fleste skyldfølelse, imens dette sker, som man også prøver at undertrykker, siger hun.

Amalie afslører mediestunt: - Derfor løj jeg om faderen til mit barn
Amalie afslører mediestunt: - Derfor løj jeg om faderen til mit barn

- Og vi har simpelthen bare ikke hjernekapacitet til at håndtere det hele uden at noget bliver 'lækket' - og afsløret, fortsætter Amy Cuddy.

Ifølge hende er der flere forskellige faktorer, man skal kigge efter. Det kan for eksempel være personens stemme, deres kropssprog, deres positur og deres ansigtstræk.

Man har en tendens til at fokusere mere på, hvad folk siger, end hvad de fysisk laver. Og ved at kigge på, hvad de laver, mens de snakker, kan man forbedre sin chance for at spotte en løgn, fortæller Amy Cuddy. Hvis en person for eksempel lyder glad, mens kropssproget siger noget andet, kan der være noget galt.

Hvis du er troværdig, har du disse ansigtstræk
Hvis du er troværdig, har du disse ansigtstræk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx