Af - 27/07-14 12:10

Har du et sexet profilbillede? Måske du skulle ændre detHar du et sexet profilbillede? Måske du skulle ændre det

Er du kvinde, og har du et profilbillede på nettet, hvor du i højere grad fremhæver dine fysiske fortrin end din identitet?

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Er du kvinde, og har du et profilbillede på nettet, hvor du i højere grad fremhæver dine fysiske fortrin end din identitet?

Ja, så gør du måske klogt i at læse med her og se nærmere på den undersøgelse, som den amerikanske forsker Elizabeth Daniels har foretaget ved Oregon State University.

Elizabeth Daniels har fornylig offentliggjort undersøgelsen, hvor hun undersøgte sammenhængen mellem kvinders profilbillede på sociale medier og omgivelsernes opfattelse af dem, og konklusionen er, at unge kvinder, der har et afslørende eller sexet profilbillede på f.eks. Facebook, bliver opfattet som mindre kompetente af deres kønsfæller.

- Der ligger et stort pres på teenagepiger og unge kvinder om, at de skal fremstå sexet, men disse billeder kan have flere negative konsekvenser end positive, siger Elizabeth Daniels til Sciencedaily.

Hun understreger dog, at det kan være et vanskeligt dilemma for de unge kvinder, fordi de ved at have et sexet profilbillede kan møde negative kommentarer i omgangskredsen, men omvendt vil mere anonymt billede måske betyde, at det modsatte køn mister interesse for dem.

- De unge befinder sig på de sociale medier, og derfor er vi nødt til at forstå, hvad de gør online, og hvilken effekt det har på deres selvopfattelse, siger hun.

I forbindelse med undersøgelsen oprettede Elizabeth Daniels to falske Facebook-profiler med navnet "Amanda Johnson". Hun var en 20-årig kvinde, der bl.a. var fan af Lady Gaga og Twilight-serien.

Den eneste forskel på de to profiler var billedet af Amanda Johnson. På den ene profil havde hun en rød kjole på med en udskæring, og på den anden profil var hun iført jeans, en hvid trøje og et tørklæde, der dækkede hendes bryst.

Herefter blev 118 kvinder i alderen 13-25 år bedt om at vurdere de to udgaver af Amanda Johnson ud fra kriterier som f.eks. udseende, sociale egenskaber og hendes evne til at løse en opgave.

I alle tre kategorier scorede Amanda Johnson i den "usexede" version flere point, hvilket indikerer, at kvinderne i højere grad anså hende som pænere og bedre til at løse en opgave, end Amanda i den rød kjole.


Ifølge forskeren viser undersøgelsen, at forældre skal være bedre til at guide deres børn, fordi deres valg online kan have konsekvenser.
Samtidig råder hun unge kvinder til vælge et profilbillede, som fokuserer mere på identiteten end på fremtoningen.

Det kan f.eks. være et billede fra en ferie, eller et billede hvor man dyrker sport.

LÆS OGSÅ: Sådan får du succes på Tinder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx