Af - 28/01-14 16:23; Opdateret: 28/01-14 16:34

Her er de flotteste rumbilleder – af JordenHer er de flotteste rumbilleder – af Jorden

Det europæiske rumagentur ESA har udgivet en samling ekstraordinært flotte billeder fra rummet. Se Kilimanjaro, ildebrand og flotte mønstre i Antarktis.

storybild

(Billede: NASA)

Få billeder taget af vores lille klode har plantet sig i hukommelsen, som det astronaut Bill Anders tog juleaften i 1968, da Apollo 8 dykkede ned bag Månen på et af de første togter i kredsløb om Månen.
 
Det var det første billede af Jorden set fra Månen, taget af et menneske. Til stor glæde for alskens videnskabsfolk har linsen både tidligere og i den grad siden da været rettet mod Jorden.

Nasa sender 800 myrer ud i rummet
Nasa sender 800 myrer ud i rummet

Det understreger ESA i en flot samling af rumbilleder – det ene kan du se herover, og resten finder du i et flot galleri hos Videnskab.dk. (Link)

Galleriet byder både på et vildt billede af Kilimanjaro, ildebrand i Portugal, Italiens hovedstad Rom om natten og et uopdaget mønster i Antarktis' overflade.

Mystisk sten fra rummet forbløffer NASA
Mystisk sten fra rummet forbløffer NASA

ESA udgiver hver uge de allerflotteste dele af rummet og vores egen blå planet set oppefra i gallerier på rumagenturets egen hjemmeside.

Du kan også se sidste års absolut smukkeste astronomi-billeder i konkurrencen ”Astronomy Photographer of the Year” kåret af Royal Observatory ved Royal Museums Greenwich i England hos Videnskab.dk. (Link)

Rummet bugner af skrald: Risikoen for nedfald stiger
Rummet bugner af skrald: Risikoen for nedfald stiger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx