Af Katrine Frederikke Wandrup - 29/09-17 07:30

Forskere: Hvis han ser sådan ud, har han tendens til sidespring Forskere: Hvis han ser sådan ud, har han tendens til sidespring

Kan man se på en mand, om han er den utro type? Ja, lyder det i konklusionen på en ny undersøgelse.

storybild

Modelfoto. (Billede: Scanpix)

Forskere fra Nipissing University i Canada mener at have fundet frem til det ansigtstræk, som indikerer, at der er større sandsynlighed for, du er din partner utro end andre.

Studiet, som er publiceret i Archives of Sexual Behaviour, handler om heteroseksuelle mænd og mener at kunne konkludere, at mænd med et bredt ansigt har større tendens til at være deres partner utro.

'Ansigtets bredde i forhold til længde kan forudse personernes sexdrive, tendensen til at have sex udenfor sit parforhold og planlagt utroskab.'

Selvom det lyder noget mærkeligt, at disse ting skulle have noget at gøre med, hvordan mænds ansigter ser ud, så er det interessant at se på, hvordan forskerne kom frem til det resultat.

Studiet bygger på to forskellige forsøg. Det første gav 146 heteroseksuelle studerende, både mænd og kvinder, et spørgeskema om deres sexdrive.

Det andet forsøg havde 314 medvirkende, hvoraf 43 procent var mænd. I forsøget blev mændenes ansigtsbredde i forhold til deres ansigtslængde målt og bagefter blev deltagerne udspurgt om deres sexliv og holdninger til monogami.

Ved at sammenholde de to forsøg mener forskerne at kunne konkludere, at mænd med brede ansigter har markant større tilbøjelighed til at være deres kærester utro.

Studiet bygger på et forholdsvis lille udsnit af heteroseksuelle mænd, og derfor bør konklusionen læses med forbehold.

Det er kun lidt over en uge siden selvsamme forskere offentliggjorde et andet studie, der ud fra samme forsøgsgrupper konkluderede, at folk med brede kindben og et næsten firkantet ansigt sandsynligvis har mere lyst til sex end andre.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DR bekræfter: Her er den nye X...
bt.dk
Uheld skaber lang kø på motorvej
bt.dk
Lejlighed på 15 kvadratmeter solgt...
bt.dk
Dansk sangerinde taler ud om mandens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx