Af - 29/11-13 11:21; Opdateret: 23/07-14 17:27

Danske kvinders kønslæber målt opDanske kvinders kønslæber målt op

250 danske kvinder har lagt kønslæber til en videnskabelig opmåling

storybild

En ny undersøgelse viser, hvad der er helt normalt forneden. Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Mange kvinder er utilfredse med udseendet af deres kønslæber. De tror, at deres kønslæber er unormale og er ked af at skille sig ud fra det forestillede normalbillede.

Det skal en ny undersøgelse hjælpe på.

På Kolding Sygehus har 250 kvinder fået opmålt deres kønslæber, så læger kan overbevise kvinder, der er ked af deres kønsdele, om, at de er helt normale forneden.

Dette er IKKE en gigantisk vagina!
Dette er IKKE en gigantisk vagina!

Gennem det seneste år har 250 kvinder deltaget i en undersøgelse, hvor deres kønsdele er blevet opmålt, og resultatet er, at det kvinderne synes er unormalt er helt normalt.

- Vores undersøgelse viser, at det er lige så almindeligt at have synlige kønslæber som skjulte kønslæber, siger Annemette Lykkebo, der er overlæge på Kolding Sygehus og står bag undersøgelsen til DR Trekanten ifølge Politiken.

13 procent af kvinderne i undersøgelsen betragtede som udgangspunkt deres kønslæber som unormale – selvom undersøgelsen viste, at hver fjerde af dem rent faktisk havde skjulte kønslæber.

Politikere vil tillade operation af kvinders kønslæber
Politikere vil tillade operation af kvinders kønslæber


- Undersøgelsen viser altså, at også piger med små kønslæber kan betragte sig selv som unormale, siger Annemette Lykkebo

Ifølge overlægen er det især synligheden af nøgenmodeller, der kan være årsag til forvrægningen af, hvad der er normalt, og hvad der er ikke er.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx