Af - 21/10-16 16:45

Skal man bade om morgenen eller aftenen? Nu har forskerne svaretSkal man bade om morgenen eller aftenen? Nu har forskerne svaret

Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvornår man går i bad. Morgenbad gør dig til en problemløser, og aftenbad hjælper mod bumser.

Bildstrecke im Grossformat »
Vandet i badet er varmere end det, man bruger til at vaske ansigtet i i vasken. Det varme vand er ikke godt for den sarte hud i ansigtet, og det er derfor en god idé at vente med at skylle ansigtet, til efter man har været i bad. Det er i det hele taget en dum idé at bade i for varmt vand. Alt for varmt vand ødelægger nemlig muligheden for at bevare de naturlige olier, der beskytter huden. Det er også skadeligt for huden, hvis du skrubber den alt for ofte. Det er nok blot at skrubbe huden en gang om ugen. Badesvampe er nogle helt vilde bakteriebomber. Har man en badesvamp liggende i badet i mange måneder, kan den komme til at indeholde flere bakterier, end der findes på et toiletbræt. Ad,,, Det er i det hele taget en rigtig god idé at lade dine bad-ting tørre, når du ikke er i bad. Vasker du håret for ofte, ødelægger du hovedbundens produktion af de naturlige olier, der holder den sund og fugtig. Hyppige hårvaske fører til en overproduktion af olier, hvilket gør håret mere fedtet. Så start i god tid med at skære ned på hårvaskene. Man vasker normalvis hele kroppen grundigt med vand og sæbe. Men mange glemmer, at fødderne også skal have en tur, og at vandet, der drypper ned på badegulvet ikke er nok til at holde dem rene. Husk derfor at vaske fødderne! Rosinen i pølseenden er måske den allermest overraskende. Mange gør det helt sikkert, men det er faktisk hårdt og skadeligt for huden, hvis du gnubber håndklædet mod kroppen for at tørre vandet væk. Dup i stedet håndklædet let på kroppen for at suge vandet op.

I galleriet er der gode råd til badevanerne.

Der findes fakta om at gå i bad, som alle kender, og som slet ikke er til diskussion.

For eksempel at lige meget hvor lidt man gider, så vil man ikke ud igen, når man først står der.

Og at kvinder bader ved temperaturer, som giver mænd andengradsforbrændinger.

Men en vigtig ting, som de færreste nok ved, er, at det har stor påvirkning på din hverdag, hvornår på dagen du hopper under bruseren.

Det forklarer psykolog Shelley Carson fra Harvard University.

Så meget sparer du ved at tisse i brusebadet
Så meget sparer du ved at tisse i brusebadet

Hun anbefaler, at man går i bad om morgenen, hvis man er travl og måske endda lidt stresset. Et morgenbad sætter nemlig gang i kreativiteten, og kan hjælpe med at finde løsninger på problemer, som man går og tumler med.

- Hvis du skal løse et problem på en kreativ måde, og du ikke kan komme frem til en løsning, så kan du lade det simre i baghovedet, mens de ubevidste processer arbejder på det, siger Carson til Greatist.com.

Det er tilstanden af både at være afslappet og skarp på samme tid, der hjælper den kreative process, siger psykologen.

Men der er bestemt også fordele ved at gå i bad om aftenen.

Disse unge bruger længst tid under bruseren
Disse unge bruger længst tid under bruseren

Et bad om aftenen kan både hjælpe dig med at falde i søvn og bekæmpe akne og stress, siger læge og søvnekspert Christopher Winter fra Martha Jefferson Hospital i Virginia.

Når kroppen bliver opvarmet af vandet, hvorefter den bliver nedkølet, når man er færdig, så bliver man træt.

- Den hurtige nedkøling efter badet er en naturlig søvnfremkalder. Så det er en god måde at narre kroppen til at tro, at det er sengetid, siger Winter.

Et afslappende bad sænker også niveauet af hormonet kortisol, som kan være stressfremkaldende, samt renser hudens porer, hvilket modvirker og bekæmper bumser, oplyser han.

LÆS OGSÅ: Mor ville overraske datter med T-shirt: Havde glemt at nærstudere mønstret

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx