Af - 29/05-15 16:38

Optimist eller pessimist? Forskellen er 1.500 kroner om måneden i lønOptimist eller pessimist? Forskellen er 1.500 kroner om måneden i løn

Forskere fra universitetet i Köln viser, at forskellen i indkomst på at være pessimist og optimist er næsten 20.000 kroner om året.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/AP/montage)

Ny forskning viser, at der er markant forskel på indkomsten hos optimister og pessimister.

Man siger, at pessimister aldrig bliver negativt overraskede, når der sker noget skidt - men hvis du hører til de, der svarede 'halvt fyldt' til spørgsmålet ovenfor, så du kan glæde dig over, at du nok tjener flere penge end dine pessimistiske venner.

Det viser ny forskning fra Universitet i Köln, skriver the Telegraph.

Helt præcist 19.663 kroner om året kan de optimistisk indstillede medarbejdere polstre deres lønningskonto med i forhold til deres mere kyniske kollegaer. Det viser resultatet af forskning, hvor de kloge hoveder har fulgt deres testpersoner igennem ni år.

Forsker afslører: Sådan får du et ekstremt lykkeligt liv
Forsker afslører: Sådan får du et ekstremt lykkeligt liv

Forskerne på på Köln Universitet siger, at de individer, der går ud fra, at andre mennesker er uærlige og har et overordnet negativt blik på verdenen løber en større risiko for at gå glip af frugtbare samarbejder med andre mennesker. Og det er de missede chancer, der koster dem på bundlinjen i forhold til optimisterne.

Studiet viste, at pessimisterne over den niårige periode ikke udviklede sig ret meget i løn overhovedet. I skarp kontrast havde de mest positivt indstillede af de 16-årige testpersoner fået arbejdet sig op i en højere lønramme, og havde skabt sig en lønforhøjelse på omkring 1.500 danske kroner om måneden.

- Selvom tidligere forskning har knyttet kynisme med modsatrettede resultater over et bredt spektre af områder i livet, inklusiv fysisk helbred, psykisk velbefindende og i parforholdet, så har den nye forskning slået fast, at der er en sammenhæng imellem kynisme og personlig økonomisk succes, siger hovedforfatteren bag den videnskabelige artikel, Olga Stavrova fra det tyske universitet.

Ny forskning: Sådan gør kaffe din erektion bedre
Ny forskning: Sådan gør kaffe din erektion bedre

The Telegraph har talt med sportspsykologen Steve Peters, der har coachet flere store sportsstjerner, og han siger, at vejen til succes er at få styr på den negative del af ens hjerne. Alle har en indre chimpanse, der prøver at sabotere ens succes med en negativ tankegang, dovenskab og aggression.

- Du bliver nødt til at indse, når din hjerne er blevet kapret. Du kan sagtens stoppe det og få det under kontrol, siger sportspsykologen.

Et andet studie viser, at der er en sammenhæng imellem kynisme og lav indkomst i lande, der giver meget til velgørenhed og har lave rater af mord. Det er foreksempel Holland, Italien og de skandinaviske lande Finland og Sverige.

Hver fjerde kvinde tisser i bukserne: Sådan bekæmper du det
Hver fjerde kvinde tisser i bukserne: Sådan bekæmper du det

I lande, hvor det modsatte er tilfældet, som for eksempel Makedonien, kan det bedre betale sig at være pessimist. At være mere på den sikre side.

Artiklen om det videnskabelige studie er blevet offentliggjort i Journal of Personality and Social Psychology.

LÆS OGSÅ: Ny forsking: Derfor skal du ikke dyrke for meget sex

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Playboy-model' står frem...
bt.dk
13 banker testet: Kassekreditten kan...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx