Af - 16/04-16 15:04

Din mors alder bestemmer, hvor godt du klarer digDin mors alder bestemmer, hvor godt du klarer dig

Et nyt studie viser, at der er betydelige fordele forbundet ved at have en midaldrende mor.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis din mor er omkring 40 år ældre end dig, så har du god grund til at være taknemmelig.

For selv om forskning viser, at der kan være en stribe risici for barnet forbundet ved at moderen føder i en sen alder som eksempelvis Downs syndrom, peger et nyt studie på, at ulemperne opvejes af betydelige, positive faktorer for den nyfødte.

To forskere fra henholdsvis det tyske Max Planck Institut og engelske London School of Economics har i et nyt publiceret studie vist, at det på en række parametre er en fordel at komme så sent som muligt til verden.

Studiet peger på, at jo senere et barn bliver født, desto sundere, højere og bedre uddannet bliver det.

Testosteron giver kvinder bedre stedsans
Testosteron giver kvinder bedre stedsans

Forklaringen skal ifølge forskerne findes på et helt strukturelt niveau, fordi samfundene i mange lande har udviklet sig i en positiv retning for hvert eneste år.

Hvis en kvinde født i 1950 fik barn i en alder af 20 år, ville barnet være født i 1970. Hvis samme kvinde fik sit barn som 40-årig, ville hun først have født i 1990.

- De tyve år gør en enorm forskel , forklarer en af forskerne bag studiet, Mikko Myrskylä ifølge Science Daily.

Studiet er baseret på data fra 1,5 millioner svenskere født mellem 1960 og 1991. Blandt undersøgelserne sammenlignede forskerne søskende født af samme mor årtier fra hinanden. De børn, der blev født, da moderen var i 40 års-alderen havde i gennemsnit et års mere uddannelse i forhold til de ældre søskende født, da moderen var i de tidlige 20’ere.

- Fordelene forbundet med at være født i et senere år opvejer de enkelte risikofaktorer som følge af at blive født af en ældre mor. Vi skal udvikle et andet perspektiv på fremskreden graviditetsalder. Vordende forældre er typisk udmærket klar over de risici, der er forbundet med en sen graviditet , men de er mindre opmærksomme på de positive følger, siger Mikko Myrskylä.

Nyt studie afliver myten om den omskårede penis
Nyt studie afliver myten om den omskårede penis

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx