Af Sebastian Kirk - 08/11-17 18:47

Amerikansk forfatter: Derfor er danskerne det lykkeligste folkefærdAmerikansk forfatter: Derfor er danskerne det lykkeligste folkefærd

Danskerne er blandt verdens lykkeligste folkefærd ifølge flere målinger. Amerikansk forsker har en teori om hvorfor.

storybild

Vi danskere har i nogle år nu hørt, at vi ifølge flere internationale undersøgelser er det lykkeligste folkefærd i verden.

Der har været mange forklaringer på, hvad årsagen er til dette. Nogle mener, det skyldes vores evne til at hygge os, mens andre mener, det blot skyldes, at vi ikke har ret høje forventninger.

Den amerikanske forfatter Dan Buettner, der er rejsejournalist for National Geographic, og som er aktuel med bogen 'Blue Zones and happiness: Lessons from the world's happiest people', har en anden teori.

»Jeg tror faktisk, at de fleste tidligere historier om dansk lykke har været forkerte. De første historier handlede om, at danskere er glade, fordi de har lave forventninger. Intet kunne være længere fra sandheden,« siger han til Business Insider.

Han mener derimod, at svaret skal findes i vores høje skattetryk - nærmere betegnet den velfærdsstat, vi lever i som konsekvens af høje skatter.

»Alle danskere, fra de bliver født, forventer gratis sundhedspleje, gratis uddannelse, når de starter på universitetet, forventer de at blive betalt for at gå i skole. Hvis de får børn, forventer de 10 måneders barsel - og de forventer at gå på pension i absolut sikkerhed resten af deres liv. Der er enorme forventninger,« siger Dan Buettner og fortsætter:

»Jeg tror, at det, der gør danskerne glade, er, at deres regering tager hånd om alle livets nødvendigheder. Intet kan rigtig gå helt galt i deres liv.«

Som konsekvens heraf, siger Dan Buettner, har vi danskere mulighed for at søge den karrierevej, vi brænder mest for - hvilket blandt andet har resulteret i, at vi har restauranter, møbeldesign og arkitektur i verdensklasse.

»Jeg tror, vi ofte tænker på lykke som en opnåelse af glæde. Men i virkeligheden handler lykke for det meste om at slippe for stress i hverdagen. Så det at være sikker på sundhedspleje, uddannelse og pension betyder rigtig meget,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Bilist på flugt maste 16-årig mellem...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx