Af - 01/09-15 06:21

Gør dette 25 minutter om dagen og lev syv år længereGør dette 25 minutter om dagen og lev syv år længere

Der skal en meget lille indsats til for at købe sig til et ekstra liv, viser ny forskning.

Bildstrecke im Grossformat »

Snør skoene og spadser hver dag. Det er det simple råd fra ny forskning fra European Society of Cardiology (ESC), der blev præsenteret på en konference i denne weekend.

Ud over et længere liv, så kaster en tur til fods også på andre gode ting.

Se' bivirkningerne' i galleriet ovenfor.

Det skriver engelske Metro.

Det videnskabelige studie viser, at de gavnlige effekter ved at tage en frisk gåtur kan være helt op til syv år. Ud over det længere liv, så kommer man også til at føle sig ung længere.

Ny forskning: Så let kan du tabe 4 kilo på 12 uger
Ny forskning: Så let kan du tabe 4 kilo på 12 uger

Studiets resultater blev fremlagt på en lægekongres i weekenden og viser blandt andet, at man kan skære risikoen for hjertestop ned til halvdelen ved at motionere på fast basis.

- Vi undgår næppe at blive helt gamle, men vi kan måske udskyde tidspunktet for, hvornår vi føler os gamle. Vi kan komme til at se yngre ud som 70-årige og stadig leve helt ind i 90'erne, siger professor Sanjay Sharma.

Ifølge forskeren kan man købe sig til mellem tre til syv ved dagligt at gå en tur med hunden eller stå af bussen et par stop før, man i virkeligheden skal af. Desuden har han et råd til hjertepatienter, der gerne vil høste de gavnlige effekter.

Overraskende forskning: Færre får denne frygtelige sygdom
Overraskende forskning: Færre får denne frygtelige sygdom

- Folk med hjerteproblemer bør ikke løbe, men i stedet gå så hurtigt, at de stadig kan føre en samtale, men ikke er i stand til at synge, siger professoren.

Forskere: Traumer er genetisk arvelige
Forskere: Traumer er genetisk arvelige

For folk, der først begynder at motionere, når de fylder 70, mindsker desuden risikoen for at udvikle hjerteflimren - en lidelse, der rammer omkring 10 procent af folk over 80 år.

LÆS OGSÅ: Sådan kan hårdt arbejde og tunge løft påvirke din evne til at blive gravid

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx