Af - 23/06-15 16:55

Forskere: Vi kan snart gøre alkohol sundtForskere: Vi kan snart gøre alkohol sundt

HURRA: Kinesiske forskere kan snart fjerne alkoholens skadelige effekt på leveren, og i stedet give det en gavnlig effekt, siger de.

storybild

Godt nyt til de alkohol-begejstrede: Kinesiske forskere mener, at de kan gøre det sundt.

Mange danskere har et lidt for kærligt forhold til alkohol, men dem kan der være rigtig gode nyheder på vej til fra Kina.

Et hold forskere fra Institute for Nutritional Sciences i Shanghai mener nemlig at have knækket koden til at gøre alkohol sundt i stedet for skadeligt - også for folk, som drikker igennem i weekenden.

Ny undersøgelse: Her er landet hvor det er billigst at drikke sig fuld og ryge
Ny undersøgelse: Her er landet hvor det er billigst at drikke sig fuld og ryge

- Vores forskning kaster nyt lys over problemstillingen ved at drikke. Det kan føre til udviklingen af ny medicin, som kan reducere de negative sundhedseffekter ved alkohol, siger chefforsker Chen Yan ifølge South China Morning Post.

WTF..? Det er IKKE alkoholen der giver dig tømmermænd
WTF..? Det er IKKE alkoholen der giver dig tømmermænd

Gennem forsøg med rotter er det lykkedes forskerne at gøre alkoholen til glykogen frem for fedt i dyrenes lever. Dermed har alkoholen været gavnlig i stedet for skadelig for rotternes lever, skriver den kinesiske avis.

Mindst 90 er døde af giftig sprut
Mindst 90 er døde af giftig sprut

Det vides endnu ikke, hvornår forskningsresultaterne kan testes på mennesker. Med tiden er det planen, at der skal udvikles en såkaldt drikke-pille, som han tages, når man drikker alkohol, og vende de skadelige effekter på kroppen til gavnlige effekter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx