Af - 21/11-16 08:44

Er du født med et lille hul over øret? Her er forklaringenEr du født med et lille hul over øret? Her er forklaringen

Vi anede det ikke.

storybild

Hvis du befandt dig i et rum sammen med 100 andre europæere, så er det meget sandsynligt, at én af jer vil have et lille hul der hvor øret møder ansigtet.

Skulle du aldrig have lagt mærke til de små huller før, så bliver de på engelsk kaldt for en 'preauricular sinus,' hvilket løst kan oversættes til en bihule, der er placeret udenpå øret. Det er en helt almindelig ting at have, og mellem 0,1 og 0,09 procent i Europa og USA bliver født med det lille hul, skriver Business Insider.

I andre dele af verden er der en højere forekomst af de små huller, der kan tage sig ud som knuder, fordybninger eller et meget lille smilehul. I Taiwan bliver 2,5 procent født med de små huller over ørene, mens der i nogle dele af Afrika er regioner, hvor det er hver tiende baby, der har dem.

19-årige Amanda lider af sjælden sygdom: Drengene kalder mig for 'drømmepigen'
19-årige Amanda lider af sjælden sygdom: Drengene kalder mig for 'drømmepigen'

I Etiopien er der endda en overtro, der lyder, at de, der bliver født med den lille ekstra bihule kommer til at blive rige.


Hullerne giver sjældent problemer rent medicinsk, men kan dog rage en infektion til sig, og det kan let fjernes med en antibiotikakur.

Udviklingsbiologen Neil Shublin siger overfor Business Insider, at de små huller kan være et levn fra gæller, der stammer helt tilbage fra før dengang, hvor vores forfædre kravlede op på landjorden.

Hullerne udvikler sig i fostrets helt tidlige stadier inde i morens mave, og de er arvelige. En studie, der er blevet bragt i US National Library of Medicine i 1864 omtaler det som en defekt.

Derfor har du en kløft under næsen
Derfor har du en kløft under næsen

preauricular sinus = free forward helix piercing

Et billede slået op af Ask When (@askuswhen) den


LÆS OGSÅ: Derfor har en penis kløften for enden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

23-årige Hans-Christian er...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Flere tordnede mod 'sexistisk' sang:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx