Af - 20/11-15 18:17; Opdateret: 20/11-15 18:32

Denne simple test kan afsløre hvor klogt dit barn bliverDenne simple test kan afsløre hvor klogt dit barn bliver

Kan dit barn klare rosin-testen?

Bildstrecke im Grossformat »

Det her må være verdens mest simple test til dato, men ifølge forskere fra University of Warwick i England kan den afsløre, hvor kløgtigt dit barn vil være, når det rammer 8-årsalderen.

Hvordan gør man så? Jo, du placerer en rosin i en glasskål og gør det klart over for dit barn, der helst skal være omkring 20 måneder gammelt, at han eller hun IKKE må spise den, før der gives lov.

Det lyder næsten for simpelt, men hvad der kan virke som en simpel test for et voksent menneske, vil for et lille barn være en grænsesøgende test i selvkontrol - og størstedelen vil fejle, påstår forskerne.

Let og effektiv

De hævder, at børn på omkring 20 måneder, der kan holde sig fra rosinen i 60 sekunder i gennemsnit, vil have en IQ som otteårig, der er syv point højere end de børn, der spiser rosinen.

- Rosin-testen er et let og effektivt redskab til at vurdere børns selvkontrol. Det tager kun fem minutter og kan bruges i klinisk praksis til at identificere børn med risiko for opmærksomheds- og indlæringsproblemer, siger professor Dieter Wolke fra Institut for Psykologi ved Warwick Universitet til the Daily Telegraph.

Inden du begynder at juble alt for meget. Hvis dit barn består testen, så har professor Wolke lige et lille men.

- Resultaterne kan være anderledes, hvis en forælder eller uafhængig person gør det, siger han.

558 børn har været en del af undersøgelsen, der også viste, at børn, der er født for tidligt, i højere grad spiste rosinen, før de 60 sekunder var gået.

Hvad hvis mit barn ikke kan lide rosin? Så bruger du selvfølgelig bare noget andet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx