Af Niels Pedersen - 16/10-17 22:23

Svært ved at falde i søvn? Dette simple trick får dig til at gå ud som et lysSvært ved at falde i søvn? Dette simple trick får dig til at gå ud som et lys

Søvnforsker giver et godt tip til, hvordan man på ingen tid kan falde i søvn.

storybild

Modelfoto.

Rigtig mange danskere kender det kun alt for godt. Du ligger i sengen og forsøger forgæves at falde i søvn, mens hjernen kører derudaf på højtryk. Men du kan faktisk komme problemet til livs på en simpel - og ret kedelig måde.

Det fortæller Michael Breus, som er psykolog og lektor i søvnforskning ved The American Academy of Sleep Medicine i USA til Business Insiders YouTube-kanal. Han har et simpelt trick, som kan hjælpe dig til at få en god nats søvn.

Du skal simpelthen regne baglæns fra 300 ved at bruge 3-tabellen: 300, 297, 294, 291 osv.

Hvorfor skulle det dog hjælpe mig med at falde til ro, vil du måske spørge. Svaret ligger i opgavens natur, forklarer søvnforskeren i videoen.

»Sandheden er, at det her er matematisk så kompliceret, at du ikke kan tænke på andet overhovedet. Og så er det forfærdelig kedeligt, så du går hurtigt ud som et lys,« siger Michael Breus.

Af samme årsag oplever mange, at de uden problemer falder i søvn på sofaen, mens tv'et kører, forklarer han. Når tv'et kører, distraherer det os nemlig tilstrækkeligt meget til, at vi ikke tænker på de ting, der bekymrer os - og som dermed forhindrer os i at falde i søvn.

Michael Breus opfordrer også folk med søvnproblemer til at skrive alle de ting, de føler glæde ved, ned, kort før de lægger sig i sengen. Det hjælper dig med at tænke positivt og glemme bekymringerne, når du ligger under dynen. Og det giver en bedre nattesøvn.

Undersøgelser viser, at op mod halvdelen af danskerne sover for lidt, hvilket øger risikoen for livsstilssygdomme, forringer helbredet og påvirker hjernens funktioner negativt.

Så der er al mulig god grund til at regne baglæns fra 300, næste gang du ligger og stirrer op i loftet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Boligsælgere kræver mere: De...
bt.dk
Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
Selvom det lugter af trofæer i...
bt.dk
Se det søde billede: Filmstjerne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx