Af David Andersen,Jeppe Pedersen - 25/11-17 11:01

Danskere om NASA's mystiske brag: Vi har også hørt demDanskere om NASA's mystiske brag: Vi har også hørt dem

USA's rumfartsorganisation NASA undersøger en række mystiske brag, som er hørt i hele verden. De er også observeret i Danmark.

storybild

NASA undersøger blandt andet teorien om, at bragene skyldes meteorer, der brænder op og eksploderer i Jordens atmosfære. Her ses Den internationale rumstation, som bemandes af astronauter og kosmonauter fra hele verden. (Billede: NASA)

Efter et stort brag over den amerikanske delstat Alabama i mandags er der for alvor kommet fokus på et fænomen, der er observeret mindst 64 gange i 2017.

Der er nemlig kommet meldinger fra hele verden om mystiske og skræmmende brag, som ingen kan forklare årsagen til, og nu har NASA sat videnskabsfolk i gang med at komme til bunds i mysteriet.

Det skriver blandt andre New York Post.

De voldsomme brag er hørt i blandt andet Mellemøsten, USA og Nordeuropa, heriblandt Lapland og De britiske øer. Og i Danmark.

Efter vi i går bragte nyheden om, at NASA undesøger bragenes oprindelse, har flere læsere henvendt sig for at dele deres oplevelser. I en mail lyder det blandt andet:

'I forhold til din artikel om mystiske brag vil jeg fortælle om en veninde og mig, der stod i Ringsted og hørte det, der lød som torden. Men det var nogle mærkelige lyde, der lød som torden eller en lastbil, der tabte et lad fyldt med sten. Kan fænomenet været nået til Danmark? For det var kortvarigt mellem 13-14.30 i dag (fredag, Red.)'.

Flere læsere skriver desuden på Facebook, at fænomenet virker bekendt for dem.

Ifølge New York Post er der flere teorier om, hvad de indtil videre uforklarlige brag skyldes. Blandt de mest seriøse bud er meteorer, der brænder op og eksploderer i Jordens atmosfære, overlydsfly (UFO'er) og eksplosioner på landjorden.

Læserne har dog nogle lidt mere farverige teorier:

På trods af, at flere danskere mener at have hørt de mystiske brag, har DMI ikke fået nogen indrapporteringer om det fra borgere, oplyser vejrtjenesten til BT og metroxpress. Men de kender til fænomenet, og har også deres egen teori om, hvad det skyldes.

»Jeg tror, det kan være meteoritter, der kommer ind i atmosfæren, hvor man så vil kunne høre et brag og se et lys. Det var i Sverige for ikke så lang tid siden. Jeg ved ikke, om det er det samme«, siger DMI's vagthavende meteorolog, Martin Lindberg.

Her kan du høre mandagens brag i Alabama, som blev optaget på en families overvågningsvideo:

Nyheden om NASA's undersøgelse af de mystiske brag kommer få dage efter, at rumagenturet kunne afsløre en af de største opdagelser i år. Nemlig den første asteroide i vores solsystem, som havde taget rejsen hele vejen fra en anden stjernes system.

LÆS OGSÅ: NASA gjorde sensationel opdagelse på teleskop: 'Det er første gang nogensinde, det er sket'

Her kan man se NASA's egen video af den vilde opdagelse:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Mand med jagtgevær fik politi til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx