Af David Andersen - 27/10-17 09:54

LISTE: 5 sætninger, som psykopater bruger for at manipulere med digLISTE: 5 sætninger, som psykopater bruger for at manipulere med dig

Amerikansk forfatter har samlet fem sætninger, som skal få alle alarmklokker til at ringe.

storybild

Har du en ven eller partner, som altid får dig til at føle, at der er noget galt med dig, og at du er paranoid?

Så er du måske i kløerne på en psykopat.

Det skriver forfatteren Jackson Mackenzie, som har samlet fem sætninger, psykopater ofte siger til deres venner eller partnere for at manipulere med dem.

'Hvis der er en psykopat i dit liv, vil personen sandsynligvis være utroligt omsorgsfuld, sympatiserende, og du vil føle en usædvanligt dyb forbindelse til dem - indtil de ikke længere kan bruge dig til noget. Og så begynder de at få dig til at føle dig skør', advarer han på hjemmesiden Mindbodygreen.

Inden man læser de fem sætninger, som psykopater bruger til at forvirre og manipulere, skal man huske, at man ikke er psykopat, hvis man bruger dem. Det skal forstås omvendt: Hvis man er psykopat, bruger man dem.

1: Du overanalyserer alting

Psykopater vil have dig til at tvivle på din egen intuition ved konstant at plante tanker, dig gør dig nervøs, og så klandrer de dig for at være nervøs.

2: Jeg hader drama

Mackenzie skriver, at psykopater får dig til at føle dig skyldig ved at påpege, at du skaber drama. De vil fremhæve, at de hader drama. Men med tiden vil du indse, at de konstant befinder sig i drama.

3: Du misforstod mig

Det kaldes på engelsk for 'gaslighting' og er en kendt form for manipulation. Det kan f.eks være en voldelig mand, som slår sin kæreste, og bagefter benægter så hårdnakket, at det er sket, at hun selv begynder at tvivle. Det kan også være ydmygende kritik, som bliver efterfulgt af et 'det var bare for sjov', når du bliver sur eller såret.

4: Du er så følsom

Psykopater konstruerer følelser hos andre - det er det, der kendetegner dem, skriver Mackenzie. De kan drive deres offer til vanvid, og når det ikke kan klare mere, og siger fra, kommer de med vilde påstande om dets følelser.

5: Du er skør/bipolar/jalous/bitter/forelsket i mig

Hvis en person - psykopat eller ej - er overbeviste om, at alle er forelsket i dem, eller de konstant projicerer deres egne karaktertræk over på andre, har Jackson Mackenzie kun ét råd: Kom væk fra dem. Langt væk.

Men for en sikkerheds skyld tager vi den lige en gang til: Lad være med at afslutte venskaber eller forhold på baggrund af dine egne analyser, eller fordi, dine omgivelser kommer med et eller flere af disse udsagn. Søg professionel hjælp for at diskutere det igennem.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde reddede to-årig dreng væk fra...
bt.dk
Betina Hald Engmark: Sådan blev jeg...
bt.dk
Få hele overblikket: Derfor fik Peter...
bt.dk
Politiet efter brutalt overfald: Har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx