Af - 30/10-15 08:31

Uidentificeret objekt rammer Jorden fredag den 13.Uidentificeret objekt rammer Jorden fredag den 13.

For en af de første gange i historien har astronomer spottet et objekt, der har kurs mod jorden.

Bildstrecke im Grossformat »

Nej, der er ikke tale om en halloween-spøg - fredag den 13. november vil et uidentificeret flyvende objekt - også kaldet en UFO - kollidere med Jorden.

Sådan lyder udmeldingen fra Den Europæiske Rumorganisation, ESA, der har observeret objektet i kredsløb omkring Jorden og erfaret, at det er i kollisionskurs med vores hjemplanet.

Internettet koger: Er der fundet en ske på Mars?
Internettet koger: Er der fundet en ske på Mars?

Man har regnet ud, at objektet rammer om morgenen nær Sri Lanka - men bare rolig. Der er ikke fare på færde. Objektet, som er blevet døbt noget så fængende som ‘WT11090F’ er nemlig relativt småt målt ud fra astronomiske dimensioner.

- Objektet er ret småt - højest et par meter i diameter - og en betydelig del, hvis ikke det hele, forventes at brænde fuldstændigt op i atmosfæren, siger Tim Flohrer fra ESA, det Europæiske Rumagentur, i en pressemeddelelse.

Forsker: Her er forklaringen på mystisk rum-krabbe
Forsker: Her er forklaringen på mystisk rum-krabbe

Det, at man kalder WT11090F en UFO, betyder ikke, at det er en rumraket med aliens fra en fremmed planet om bord, der er på vej mod os. Man ved ikke, præcis hvad det er, men sandsynligvis er der tale om noget, vi selv har sendt ud i rummet til at starte med - for eksempel en raket eller brændstoftank fra en gammel opsendelse.

Men ikke desto mindre er den amerikanske astronom og rum-blogger Phil Plait begejstret for opdagelsen.

- Det er en af de meget få gange i historien, at mennesker har spottet en kosmisk vragdel på kollisionskurs med Jorden før den rammer vores atmosfære og brænder op, skriver han på sin blog.

Kendt astronom: Hvis vi finder rumvæsener, vil de ikke være levende
Kendt astronom: Hvis vi finder rumvæsener, vil de ikke være levende

Ifølge det amerikanske rumagentur, NASA, er Jorden omringet af en enorm sky af ‘rum-affald’, der består af mindst 20.000 objekter større end en tennisbold, 500.000 objekter større end en terning og millioner af objekter, der er for små til at observere, skriver Space.com.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx