Af - 15/01-17 21:44; Opdateret: 15/01-17 21:54

Denne kropsdel på kvinder ældes hurtigstDenne kropsdel på kvinder ældes hurtigst

Undersøgelse viser, hvilken type væv, der ældes hurtigst. Og desværre er det ikke under fødderne eller et andet ikke-synligt sted.

storybild

(Billede: Scanpix)

Selvom vores hud på ryggen er lige så gammel som huden på brystet, ældes de ikke tilsvarende.

En undersøgelse udgivet i det videnskabelige tidsskrift Genome Biology tilbage i 2013 viser, at brystvæv er det mest sensitive, når det kommer til at spore alderstegn som rynker, furer eller træt og ikke-spændstig hud.

Der findes 5 slags numser: Hvilken type har du?
Der findes 5 slags numser: Hvilken type har du?

Dermed er der - for både mænd og kvinder - reel grund til at frygte såkaldte 'rødvins'- eller 'hængepatter, jo ældre man bliver. Hvis det da ellers skulle være en frygt?

Kvindens bryst har altid været centrum for megen opmærksomhed. Her har den kinesiske kunstner Shu Yong lavet en overdimensioneret brystskulptur ved navn "How Big Do We Want Our Breasts To Be?". Foto: Scanpix

Ifølge Marisa Weiss, som er skribent for Women's Health, er der forskellige årsager til, at brysterne begynder at se 'trætte' ud.

Vægtforøgelse eller vægttab og for kvinder graviditet samt BH'er, der ikke støtter godt nok, kan alle være medvirkende til, at brystvævet bliver strukket.

Derfor har du skæve bryster og forskellige brystvorter
Derfor har du skæve bryster og forskellige brystvorter

Selvom løsere hud med alderen ikke kan undgås, er der dog ifølge Marisa Weiss en række råd, man kan følge for at udsætte ældningsprocessen længst muligt.

Til womenshealthmag.com siger hun, at man skal huske at bruge så høj solfaktor som muligt, når man er ude i solen og helst undgå at udsætte brystet for meget stærk sol.

Liste: 7 ting du ikke vidste om bryster
Liste: 7 ting du ikke vidste om bryster

Samtidig råder hun til, at man smører brystpartiet ind i fugtigthedscreme eller olie dagligt, da det vil give fugtighed og afhjælpe elasticiteten i huden.

Derudover er det vigtigt, siger Weiss, at finde en god BH, der giver den rette støtte. Ikke kun når man dyrker sport, men også til daglig, lyder rådet:

- Også i din hverdag har du brug for støtte for at undgå, at det (huden, red.) strækker sig på grund af tyngdekraften.

Forskere: Mænd foretrækker disse kvindebryster
Forskere: Mænd foretrækker disse kvindebryster

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Sportsdirektør jubler over...
bt.dk
Fik på puklen af sine tidligere fans:...
bt.dk
Kendt modefirma beskylder dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx