Af - 23/01-16 20:47

Ny forskning: Kontrollerende forældre gør børn ondeNy forskning: Kontrollerende forældre gør børn onde

Amerikanske forskere afslører en sammenhæng mellem kontrollerende forældre og onde børn.

Bildstrecke im Grossformat »
1 1940 var der cirka 100 danskere, der fik navnet Adolf. I 1950 var der 80 danskere, der fik navnet Adolf. I 1960 fik 20 danskere navnet Adolf. Det viser Nordisk Forskningsinstituts navnedatabase. Forskellen på den database og Danmarks Statistiks database er, at på Danmarks statistik søges der kun på fornavne, hvorimod Nordisk Forskningsinstituts navnedatabase også søger på mellemnavne. I New Jersey i USA, er en dreng blevet døbt Adolf Hitler Campbell. hans forældre er højre-ekstremistiske skriver BT. Adolf Hitler blev født i 1889 og døde 30. april 1945. En tidligere svensk konge, hed faktisk Adolf. Han blev kaldt 'Gustav Adolf', men hed rigtigt: 'Oscar Fredrik Wilhelm Olaf Gustaf Adolf'. Han var Sveriges konge fra 29. oktober 1950 til 15. september 1973. Han blev født i 1882 og døde i 1973. Metroxpress har også via YouGov spurgt danskerne, hvor enig eller uenig de er i følgende udsagn? 'Det er synd for et drengebarn i Danmark, hvis det bliver døbt/navngivet 'Josef'.' Her svarer kun hver fjerde, at de er helt eller delvist enige i, at det er synd. I 2014 var der 617 drenge, der fik navnet William oplyser Danmarks statistik. William var dermed det navn, som blev givet til flest nyfødte drenge. Her er resten af listen over de navne, som flest forældre gav deres drenge i 2014: Noah (585) Lucas (507) Oscar (486) Viktor (479) Malthe (455) Emil (447) Frederik (441) Oliver (430) Magnus (386) Navne går op og ned i brug. Typisk med 100 års mellemrum eller tre generationer. Nogle navne bliver aldrig populære igen, men navneforskere kan ikke sige, hvorfor nogle aldrig bliver gængse igen. Kilde: Birgit Eggert, der er navneforsker ved Nordisk Forskningsinstitut på Københavns Universitet.

Det er også ondt at kalde sit barn Adolf. Se selv i galleriet.

Forældre, som kontrollerer deres børn hårdt, har som regel til hensigt at gøre børnene disciplinerede, autoritetstro og bogligt dygtige.

Men den dominerende adfærd fra forældrenes side kan have en uhyggelig bivirkning, afslører amerikanske forskere fra University of Vermont.

Forskningen peger på, at forældre skal være milde og støttende over for deres børn i stedet for at presse og kontrollere dem. (Foto: Wikimedia Commons)

Ny kreativ fidus: Sådan seksdobler du din SU
Ny kreativ fidus: Sådan seksdobler du din SU

Kontrollerende forældre gør nemlig børn onde over for deres venner, siger forskerne på baggrund af et forsøg med 180 universitetsstuderende, som blev bedt om at genopleve pressede situationer fra tidligere i livet.

De studerende, som er opdraget af kontrollerende forældre, udviste i højere grad tegn på at være rolige og kalkulerende i konfliktsituationer end studerende, der er opdraget af milde og forstående forældre.

16-årig pige vidste ikke hun var gravid: Fødte på toilettet
16-årig pige vidste ikke hun var gravid: Fødte på toilettet

Det skriver Medical Daily.

- Hvis du er rolig, kan du være strategisk og forudseende i din aggression. Du kan virkelig bruge din aggressivitet til at kontrollere dine relationer til folk og dominere dem, siger Jamie Abaied, der ledte undersøgelsen, til Medical Daily.

Den dominerende adfærd vil af andre blive opfattet som ond, og kan skade personen socialt, slår undersøgelsen fast.

LÆS OGSÅ: Her er de mest populære drenge- og pigenavne

LÆS OGSÅ: Flertal af danskere: Dette navn skal du ikke give dit barn

LÆS OGSÅ: Se hvad Amalie grovæder efter hun er blevet gravid

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx