Af Katrine Frederikke Wandrup - 10/10-17 11:52

Fem ting, der får din penis til at krympeFem ting, der får din penis til at krympe

Din livsstil kan have betydning for, om din penis holder størrelsen, eller om den bliver mindre.

storybild

Modelfoto. (Billede: Scanpix)

Det lyder måske utroligt, men mænds livsstil kan have indflydelse på, om deres penisser holder størrelsen gennem livet, eller om den bliver mindre.

Bare rolig, det er ikke fordi din penis pludselig vil krympe centimeter for centimeter, men en dårlig livsstil kan have indflydelse på opsvulmningen.

Mary Samplaski, som er studielektor på afdelingen for mandlig infertilitet ved University of Southern California, forklarer til Mens Health, at det betyder, at livsstil kan have indflydelse på hårdheden af erektionen.

»Der findes ikke rigtigt et redskab til at måle penisformindskelse,« siger hun.

Alligevel er der ting, nogle mænd gør og fejler, som lægerne ved har indflydelse på opsvulmningen.

Rygning

Rygning skader dine blodkar, hvilket gør, at blodet ikke løber lige så let igennem din krop som ellers. Det ødelægger blodtilstrømningen til penis, hvilket gør, at den har svært ved at blive helt hård. Desuden kan rygning medføre et lavere testosteronniveau, hvilket også har en sammenhæng med rejsningsproblemer, selvom forskere ikke helt ved hvorfor endnu.

Sygdomme

Problemer med hjertet, diabetes og problemer med skjoldbruskkirtlen kan også have betydning for din rejsning. Hjerteproblemer kan påvirke din rejsning på grund af en ændring i blodkarrenes sider, og skjoldbruskkirtelproblemer kan ændre din hormonbalance, som påvirker din rejsning.

Inaktivitet

Hvis du ikke bevæger dig, kan du hurtigere få åreforkalkning. Derfor anbefaler lektor ved Rush University, Leslie Deane, at du dyrker motion, da motion er med til at forebygge åreforkalkning og oven i købet øger dit testosteronniveau. Ifølge lektoren bør du træne mindst tre gange om ugen.

Fedme

Fedt indeholder et enzym, der laver testosteron om til østrogen, hvilket både kan føre til rejsningsproblemer og til at dine testikler krymper.

Alder

Hvis du er sund og rask men alligevel har problemer med, at din penis bliver mindre, så kan det ganske enkelt være fordi du bliver ældre. Alder kan nemlig medføre nogle af de samme problemer som rygning, hvor dine blodkar bliver mindre og dit testosteronniveau falder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Liverpools skurk dagen derpå: 'Jeg...
bt.dk
Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Gitte brugte to timer på at køre 200...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx