Af Ritzau - 05/05-15 08:19; Opdateret: 05/05-15 09:17

Bavarian Nordic med flot resultat i første kvartalBavarian Nordic med flot resultat i første kvartal

Biotekselskabet Bavarian Nordic havde faldende omsætning i første kvartal, men fik et flot resultat før skat.

Biotekselskabet Bavarian Nordic har gjort status efter de første tre måneder af 2015, og selv om omsætningen var faldende sammenlignet med samme periode sidste år, er der alligevel en god nyhed at finde i kvartalsregnskabet.

Resultatet for perioden blev på 45,4 millioner kroner, hvilket skal sammenholdes med et spinkelt overskud på 1,2 millioner kroner i første kvartal 2014.

Resultatet er som sagt hentet på trods af et omsætningsfald på 51,1 millioner kroner til 234,8 millioner kroner.

Samtidig er den primære drift også belastet af øgede omkostninger til forskning, distribution og administration, og den ender derfor med et minus på 40,2 millioner kroner.

Et nettoplus på de finansielle poster på 103,2 millioner kroner er til gengæld med til at hive bundlinjen et godt stykke op i det sorte felt.

Bavarian Nordic meddelte i begyndelsen marts, at man havde indgået et partnerskab med amerikanske Bristol-Myers Squibb omkring markedsføring af prostatakræft-vaccinen Prostvac.

Den kan i bedste fald indbringe selskabet en indtægt på 6,5 milliarder kroner, og nyheden fik samme dag aktiekursen til at stige 35 procent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Discount-gigant indfører pant på...
bt.dk
Dit ansigt afslører, hvad du føler
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx