Af - 10/10-16 11:10

I denne alder stopper  bryster i virkeligheden med at vokseI denne alder stopper bryster i virkeligheden med at vokse

Kvinders bryster ændrer sig gennem hele livet, men hvornår stopper de egentlig med at vokse?

Bildstrecke im Grossformat »

I oktober måned støtter vi alle sammen brysterne. Se de kendtes brystbilleder i galleriet herover.

De kommer i forskellige former og størrelser, og ikke to er ens. Gennem hele livet er kvinders bryster i forandring. Men hvornår stopper de egentlig med at vokse?

Sofia-Silje malker sine bryster: - Det gør mig liderlig
Sofia-Silje malker sine bryster: - Det gør mig liderlig

Selvom det er meget forskelligt, hvornår piger kommer i puberteten, fastlås det, at den allerførste ændring, i form af blandt andet voksende bryster, sker, når piger er mellem otte og 13 år gamle.

- Når folk kommer i puberteten vil de opleve, at brystvorterne bliver større, fortæller Rebecca Brightman, der er gynækolog i New York, til Cosmopolitan.

Derfor er 18-årige Johanna topløs på sit skolefoto
Derfor er 18-årige Johanna topløs på sit skolefoto

Herefter vil brysterne ifølge gynækologen vokse, indtil man er mellem 18 og 20 år gammel, og her vil de som regel være fuldt udviklede.

Det betyder dog ikke, at kvinders bryster ikke vil ændre sig efterfølgende. Hormonelle forandringer, vægttab eller vægtøgning kan nemlig have betydning for størrelsen af brysterne.

Voldsom stigning i plastikkirurgi i Østjylland
Voldsom stigning i plastikkirurgi i Østjylland

De to vigtigste ting, der giver brysterne form og størrelse er fedt og fibrøst bindevæv. Når brysterne er færdige med at udvikle sig, vil de sandsynligvis være sammensat af mere fibrøst væv fremfor fedtvæv. Det kan dog variere fra person til person.

Rebecca Brightman slår nemlig fast, at det altid vil være forskelligt, hvordan brysterne udvikler sig, og hvornår de stopper med at vokse. Ikke to er ens.


LÆS OGSÅ: Irina uden BH: Her er mit trick

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx