Af - 02/04-15 17:01

Drop de dyre trænings-proteiner: Burgere og fritter er lige så godtDrop de dyre trænings-proteiner: Burgere og fritter er lige så godt

Fastfood eller dyre protein-produkter? Resultatet er det samme.

storybild

Kroppen restituerer lige så godt med burgere og pommes frites som med proteinpulver og -barer, viser ny forskning. (Billede: Polfoto)

En hamburger med fritter og en cola lige efter en god omgang styrketræning. Det lyder umiddelbart som en meget, meget dum kombination.

Men faktisk viser det sig, at en lille omgang fast food fungerer lige så godt som såkaldt ‘rigtig’ træningskost - altså protein-barer, energidrikke, proteinpulver og så videre - når man skal restituere efter træning.

Eksperter: Proteinpulver er spild af penge
Eksperter: Proteinpulver er spild af penge

Forskere fra University of Montana ville undersøge, hvilken effekt de forskellige diæter har på kroppen, og inviterede 11 veltrænede, mandlige atleter ind til test. Alle fastede i 12 timer og dyrkede herefter intensiv udholdelsestræning i 90 minutter.

De forsøgspersoner, der var på fast food-holdet, fik herefter pandekager, hash browns (stegt kartoffelmos, red.) og appelsinjuice. Den anden gruppe fik proteinbarer, Gatorade (energidrik, red.) og organisk peanut butter. To timer senere fik fast food-gruppen en hamburger, pommes frites og en cola, mens den sundere gruppe fik proteinpulver og diverse protein-barer. Begge grupper spiste omtrent samme antal kalorier.

7 træningsmyter: Er du i bedre form, hvis du sveder mere?
7 træningsmyter: Er du i bedre form, hvis du sveder mere?

To timer efter andet måltid skulle alle deltagerne så cykle 20 kilometer på en kondicykel så hurtigt som muligt. To uger senere blev forsøget gentaget, hvor de to grupper byttede kost.

Og konklusionen var klar: Det gjorde ingen forskel for udholdenheden, om deltagerne havde spist fastfood eller proteintilskud. De var lige hurtige på cyklerne, og forskerne så ikke forskellige målinger efter blodprøver og muskelbiopsier.

Ud med proteindrikken: Derfor drikker  bodybuildere brystmælk
Ud med proteindrikken: Derfor drikker bodybuildere brystmælk

Det anbefales dog ikke, at du skifter hele din kost ud med cheeseburgere og friture, men skal man tro undersøgelsen, er det ikke så slemt for træningen, hvis man slår sig lidt løs fra tid til anden.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx