Af - 12/04-15 15:01; Opdateret: 12/04-15 16:05

Velskabt dreng født efter  hans far døde i en ulykke 48 timer FØR undfangelsenVelskabt dreng født efter hans far døde i en ulykke 48 timer FØR undfangelsen

Fertilitetslæger beskiver det som det mest ekstreme forløb, de har oplevet, da kvinde bliver befrugtet med sædceller taget fra hendes mand - 48 timer efter han omkom.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

En australsk kvinde, hvis navn ikke er frigivet grundet juridiske aspekter, har født en velskabt dreng. Det er i sig selv kke en utrolig historie. Det utrolige betår i, af den nyfødte dreng er skabt af sæd, der blev samlet fra hans far - 48 timer efter han var død.

TV: Chokeret læge bad dem filme, da deres ufødte barn gjorde dette
TV: Chokeret læge bad dem filme, da deres ufødte barn gjorde dette

Det skriver Sydney Morning Herald

Den nyfødte drengs mor måtte gå gennem den australske højesteret for at få tilladelse til at 'høste' sædceller fra sin mand, der på tragisk vis omkom i en motorcykelulykke.

Flere læger blev hurtigt involveret og flere af dem fortæller, at de var i tvivl om hvorvidt de ville kunne bruge sædcellerne til at befrugte kvinden.

Desuden var det et kapløb mod tiden, da det tog 48 timer for de australske myndigheder og højesteret at give kvinden tilladelse til at bruge mandens sædceller.

Det er ikke første gang, at et barn er kommet til verden af sædceller fra en død mand, men sædcellerne blev denne gang 'høstet' 18 timer senere mod 30 timer sidste gang denne prodecure blev foretaget.

To franske familier får 14 millioner for baby-byt
To franske familier får 14 millioner for baby-byt

Det er blandt andet IVF (reagensglasbehandling) eksperten Steve Robson, der var med til at sikre sædcellerne fra kvindens omkomne mand.

- På et professionelt plan har det været en kærlighedshistorie og et privilegie at have fået lov til at hjælpe denne kvinde, der har så meget kærlighed og mod, fortæller Robson.

Moderen måtte tage fra Canberra til Adelaide for proceduren, da det er et ulovligt indgreb i Canberra. Kvinden kunne bevise, at parret havde forsøgt at blive gravide og havde planlagt en barn, inden han døde hvilke medførte at kvinden fik medhold i højesteret til at bruge mandens sæd.

Blev mor til firlinger - døde få timer senere
Blev mor til firlinger - døde få timer senere

Her var også professor Kelton Tremellen med til at hjælpe den nu nybagte mor:

- Jeg var i tvivl om hvorvidt jeg skulle hjælpe, om det overhovedet kunne lade sig gøre og om det i det hele taget var det rigtige.

- Men i sidste ende besluttede jeg at hjælpe, fordi jeg følte det ikke var en kamp, hun skulle kæmpe på et tidspunkt, hvor hun netop havde mistet sin mand, fortæller proffessoren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx