Af - 17/09-13 07:08

Væk fra de vante rollerVæk fra de vante roller

Et ophold på en efterskole er alle tiders mulighed for at prøve sig selv af i en ny rolle.

storybild

På en efterskole er du fri af forventningerne om, hvordan du plejer at være. (Billede: Privatfoto)

Hvert år kommer mange unge hjem fra efterskole med en masse gode oplevelser, en solid faglig ballast og en masse nye venskaber. De unge får muligheden for at prøve kræfter med noget nyt under nye omstændigheder, og det er der rigtigt mange, der nyder godt af.

- Når de unge kommer på efterskole, så kommer de ud af deres normale sociale kontekst. De kommer ud af deres klassehierarki, og kan prøve nogle nye roller af. Det giver dem sådan en ‘second chance’. Det kan også være, at nogle af dem kommer væk fra en konfliktfyldt dagligdag og så får den på afstand, siger Ida Koch, der er ungdomspsykolog.

De unges udvikling er ganske naturlig, men kan hjælpes på vej af at komme væk fra forældre og de rutiner, de allerede er en del af.

- Det er godt at få en lille pause. At komme væk fra forældrenes overvågning og få prøvet noget nyt, mens man står på egne ben. De fleste kommer ud styrkede og mere voksne.

Heldigvis er det den oplevelse, de fleste tager med fra efterskolen, men ikke alle er skabt til at skulle af sted.

- For nogle unge følger de indre problemer jo med. Det kan derfor blive en stor udfordring, og selv om de tror, at problemerne løses, bare fordi de kommer et andet sted hen, så er det ikke altid sådan. Det er dog heldigvis mindretallet, men man skal alligevel lige være opmærksom.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Hareide om smertehelvede: 'Når du...
bt.dk
BT afslører: Dansk fighter tilbudt...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx