Af - 27/01-16 20:48; Opdateret: 27/01-16 21:04

Det siger farven på dine kønslæber om dit sexlivDet siger farven på dine kønslæber om dit sexliv

Tre gynækologer forklarer præcis, hvad farven på dine kønslæber betyder.

Bildstrecke im Grossformat »

Så kan du godt hive spejlet frem og nærstudere dig selv mellem benene. Tre gynækologer har nemlig givet en nøjagtig analyse af, hvor meget farven på dine kønslæber egentlig har at sige, når det kommer til dit sexliv - og den information vil vi selvfølgelig gerne dele med dig.

Måske har du hørt rygter om, at kønslæberne bliver mørkere eller længere, jo flere sexpartnere, du har haft, men det er kun rygter. Farven er nemlig forskellig fra kvinde til kvinde, og den ændrer sig kun i nogle tilfælde.

TV: Sådan reagerer homoseksuelle første gang de rører en vagina
TV: Sådan reagerer homoseksuelle første gang de rører en vagina

- Under en orgasme vil kønslæberne blive fyldt med blod, hvilket vil få dem til at se større og mørkere ud, men det er ikke noget, der varer længe, fortæller Toli Onon, som er talsperson for engelske 'Royal College of Obstetricians and Gynaecologists', til Broadly.

- Enhver kvinde, som er bekymret for sine kønslæber eller for forandringer, bør søge råd hos sin gynækolog, fortsætter hun.

Toli Onon bliver bakket op af gynækolog Pradnya Pisal, der fortæller, at kønslæberne i nogle tilfælde også kan skifte farve under graviditet - men ikke nødvendigvis gør det.

- Farven på kønslæberne skifter under graviditet med en forøgning af melanin i særlige celler i kroppen. Vi oplever, at linea nigra opstår (en lodret streg som kan opstå mellem skamben og navle hos gravide, red.) og bliver mørk, og vi ser den samme ændring omkring brystvorterne, fortæller Pradnya Pisal.

LISTE: 6 ting du ikke vidste om dit underliv
LISTE: 6 ting du ikke vidste om dit underliv

Om dine kønslæber er lyserøde, brune, lyse, mørke eller noget helt femte har altså ingen særlig betydning.

- Det er bare normal hud og farvevariation. Det er ligesom når nogle mennesker har lidt mørkere hud på deres inderlår, forklarer en tredje ekspert, gynækolog Amanda Tozer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx