Af - 25/03-17 17:01

Sådan afslører du folks personlighed - med ét spørgsmålSådan afslører du folks personlighed - med ét spørgsmål

Når man får folk til at omtale andre, kan man lære meget om dem selv.

Bildstrecke im Grossformat »
I galleriet kan du se, hvad din sovestilling siger om din personlighed. Personer, der sover på denne måde, har typisk en hård facade, men de er meget bløde og følsomme indeni. De kan være generte, når de skal møde nye mennesker. Men de slapper af efter lidt tid. Der er flere kvinder end mænd, der sover på denne måde. Det er personer, der ligger på ryggen med armene ned langs kroppen. Det er typisk personer, der stille og reserverede. De er ikke vilde med at have uro omkring sig, og de har høje forventninger til sig selv og andre. Ligger på maven med armene oppe omkring hovedpuden og ansigtet til den ene eller anden side. Det er ofte selskabelige og direkte mennesker, der kan være nervøse og skrøbelige under overfladen. De kan ikke lide kritik eller at være i ekstreme situationer. Personer, der ligger på siden med begge arme ned langs kroppen, er sociale mennesker, der godt kan lide at være en del af en gruppe. De stoler på fremmede, men de kan være lidt naive. Det drejer sig om personer, der sover med begge arme over hovedet og evt. holder dem rundt om hovedpuden. De er typisk gode at være venner med, fordi de lytter og tilbyder hjælp, når vennerne har brug for det. De er ikke glade for at få for meget opmærksomhed. Er personer, der sover på siden med armene udstrakt foran brystet. De er åbne mennesker, men de kan være mistænksomme og meget kyniske. De har svært ved at træffe beslutninger, men når de først har taget en beslutning, er det meget usandsynligt, at de ændrer den igen.

Når man møder nye mennesker, kan det være svært at gennemskue, hvad der skjuler sig bag den oftest høflige og tilforladelige facade.

Også ens egne venner og bekendte kan være svære at lure, hvis man ikke lige er den skarpeste til psykologi.

Men der er faktisk en meget simpel måde, som kan bruges til at få folk til at afsløre sig selv.

Det skriver The Independent.

Det siger dine tænder om din personlighed
Det siger dine tænder om din personlighed

Hvis du har en snigende følelse af, at nogen i virkeligheden er en forfærdelig person, så spørg dem, hvad de synes om andre.

Mennesker har nemlig en udpræget tendens til at kigge efter deres egne personlighedstræk hos andre, viser en undersøgelse fra Journal of Personality and Social Psychology.

Det er IKKE en skrøne: Hunde ligner deres ejere
Det er IKKE en skrøne: Hunde ligner deres ejere

Det vil sige, at en egoistisk person vil se det egoistiske hos andre, mens en rar person vil se det gode i andre.

- En stor del af negative personlighedstræk associeres med at se andre negativt. Den simple tendens at se andre negativt indikerer øget sandsynlighed for depression og andre personlighedsforstyrrelser, siger studiets medforfatter, Dr. Dustin Wood, til The Independent.

Undersøgelsen viste, at jo gladere forsøgspersonerne var, jo mere positivt vurderede de andre.

Hvordan sidder du med benene? Her er, hvad det siger om din personlighed
Hvordan sidder du med benene? Her er, hvad det siger om din personlighed

Den viste også, at folk, der vurderede andre meget negativt, havde en øget tendens til at være narcissistiske og have anti-sociale personlighedstræk.

'Selv om narcissister ser andre som uinteressante og værdiløse, reflekterer det ikke nødvendigvis, hvordan de ser sig selv. På samme måde vurdere folk med paranoide personlighedsforstyrrelser andre som onde og utroværdige, selv om de ikke nødvendigvis ser sig selv på den måde', lyder det i studiet.

LÆS OGSÅ: Hvor stor er din hånd? Størrelsen afslører din personlighed

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Statsministeriet: Ingen ændringer i...
bt.dk
Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
Luksusfælden-eksperter kom på hårdt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx