Af - 05/06-16 13:01

Spiser du for meget? Dette simple trick kan hjælpe digSpiser du for meget? Dette simple trick kan hjælpe dig

Du skal bare ændre en lille ting ved middagsbordet - og der er endda videnskabeligt grundlag for, at det skulle virke.

storybild

Om du bruger spisepinde eller kniv og gaffel, så er et trick mod overspisning, at du bruger den dårlige hånd. På den måde spiser du langsommere og kan nå at reagere på din maves signaler. (Billede: Scanpix/Jørgen Jessen)

De fleste af os har det med at glemme selvkontrollen, når vi kan fylde tallerkenen foran os med pizza, burger og andre lækkerier, og vi tager da også lige en portion til, selv om kalorie-tælleren buldrer derudaf.

På et tidspunkt siger maven stop, men der er det som regel for sent. Vi har overspist, og nu sidder vi tilbage og tænker på, om det nu var nødvendigt. Måske var det ikke, men hvordan skal man holde igen, når det hele jo smager så godt?

Det er der faktisk en sundhedsblogger, der har et ret simpelt bud på, og som han har delt på hjemmesiden Quora. Du skal simpelthen tage skeen i den anden hånd.

Distortion-gæster kan glæde sig til billigere burgers
Distortion-gæster kan glæde sig til billigere burgers

'En simpel måde at spise mere bevidst og langsomt på er ved at tvinge sig selv til at spise med sin ikke-dominerende hånd. Det er måske for meget at gøre det ved alle måltider, men man kan starte med aftensmaden, da det er her, vi har en tendens til at spise mest, skriver Brandon Nguyen, der er sundhedsblogger på hjemmesiden Chillpill.

Han forklarer det selvfølgelig med, at vi ikke er lige så gode til at bruge den dårlige hånd.

'Grunden til det er, at det tager dig længere tid at spise, hvilket giver din mave en chance for at give signal til din hjerne om, at du er mæt.'

Siggi griller 1.100 bøffer i aften: Jeg kan aldrig holde pause
Siggi griller 1.100 bøffer i aften: Jeg kan aldrig holde pause

Det amerikanske medie Cosmopolitan er også faldet over det gode råd, og de har taget fat i Susan Hepburn, der er psykoterapeut med speciale i vægttab, og hvordan man spiser sundt. Hun fortæller, at der er et videnskabeligt grundlag bag ideen.

- Forskning har vist, at hvis du spiser med sin ikke-dominerende hånd, så kan det reducere mængden af det, du spiser, med omkring 30 procent, siger hun.

Det kunne jo ske, at man skulle prøve det så.

(h/t: Søndagsavisen)

LÆS OGSÅ: McDonald’s er klar med denne vilde nyhed

LÆS OGSÅ: Burger Kings hotdogs er her - og folk er IKKE imponerede

LÆS OGSÅ: Er det her verdens vildeste Burger King-restaurant?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx