Af - 02/09-15 17:12

Lige så sundt som et rygestop: Derfor skal du spise bøfLige så sundt som et rygestop: Derfor skal du spise bøf

Protein-rig mad er lige så sundt for hjertet som eksempelvis et rygestop viser et nyt, britisk studie.

storybild

Proteinerne fra bøfferne kan øge hjertekar-sundheden med samme effekt som et rygestog, lyder britisk forskning. Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Hvis du mangler et argument for, hvorfor der skal bøf på menuen i aften, så læs videre.

At spise protein-rig mad er lige så godt for hjertet som et rygestop eller mere motion. Det viser et nyt studie fra engelske University of East Anglia.

Studiet viser, at personer, der spiser de rigtige aminosyre fra kød og planter har lavere blodtryk og knap så stive blodårer.

Og gennemslagskraften i kroppen svarer til at rette op på for højt saltindtag, alkoholforbrug og rygning.

Forskerne undersøgte effekten af syv aminosyre på hjertekar-systemet hos 2.000 kvindelige tvillinger med en almindelig, sund BMI. De studerede deres kost og sammenlignede den med målinger af blodtryk og tykkelsen af blodkarrene.

McHyp? 'Pludselig stak der bare et hestehoved ind ad vinduet'
McHyp? 'Pludselig stak der bare et hestehoved ind ad vinduet'

Det gav stærke beviser for, at de, der spiste de højeste mængder af aminosyrer, havde bedre blodtryk og mindre arteriel stivhed.

- Stigende indtag af proteinrige fødevarer såsom kød, fisk, mejeriprodukter, bønner, linser, broccoli og spinat kan være en vigtig og let opnåelige måde at reducere folks risiko for hjertekarsygdomme på, siger Dr. Amy Jennings, der er medforfatter på studiet.

Mens aminosyre fra kød giver mindre arteriel stivhed, er det aminosyre fra planter, der særligt mindsker blodtrykket, lyder det.


- Det virkelig overraskende er, at aminosyre-indtag har så stor en effekt på blodtrykket som etablerede livsstil-risikofaktorer som saltindtag, fysisk aktivitet og alkoholforbrug, siger Dr. Amy Jennings og fortæller, hvor meget mad, der ideelt set skal på tallerken.

McDonald's gør legendarisk burger større
McDonald's gør legendarisk burger større

- Gavnlige daglige mængder svarer til en 75 gram bøf, en 100 gram laksefilet eller 500 mililiter skummetmælk, siger hun.

Kender du Danmarks største kødelsker? Her er drømmejobbet
Kender du Danmarks største kødelsker? Her er drømmejobbet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx