Af - 15/03-14 13:53; Opdateret: 15/03-14 15:46

Skægget kvinderne sukker efterSkægget kvinderne sukker efter

Ny forskning viser, at der er et klart svar på, hvor meget hår kvinder foretrækker på hagen af deres potentielle mage.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/ODILON DIMIER)

Den gode nyhed for de skæggede fyre er, at et fuldskæg udstråler autoritet og indgyder respekt i andre mænd - desværre gør det ikke noget særligt for at tiltrække kvinder.

Et nyt videnskabeligt studie udført af forskere fra New Zealand og Canada viser, at kvinder finder glatragede mænd mere attraktive end deres skæggede ditto.


Det skriver Daily Mail.

Man tog 19 mænd fra New Zealand og Samoa og lod deres skægvækst leve sit eget liv i seks uger. Ingen trimning eller barbering var tilladt.

Unge danske hipsters betaler 45.000 kroner for et fuldskæg
Unge danske hipsters betaler 45.000 kroner for et fuldskæg

Derefter tog de et billede, og lod mændene rage deres nydyrkede skæg af igen.

Forskerne viste billederne til over 200 new zealandske- og polynesiske kvinder, der så skulle vurdere, hvad de fandt mest tiltrækkende.

Kvinde: Jeg beholder mit Movember-skæg
Kvinde: Jeg beholder mit Movember-skæg

Det viste sig, at kvinderne var mindre end imponerede af en velvoksen skægpragt.

Begge køn fandt dog, at skæggede mænd virker både ældre og højere oppe på den sociale rangstige, end mænd med glatbarberede kæbepartier.

Og det er måske ikke så mærkeligt. Noget tyder nemlig på, at mænds ansigt faktisk ikke er skabt med det formål at tiltrække det modsatte køn.

Her er skæg-videoen som blev populær
Her er skæg-videoen som blev populær

En psykolog fra det engelske Northumbria University vurderer, at det mandlige ansigt og skæg faktisk er rettet mod andre mænd.

- Den anden måde at se på det, er, at det mandlige ansigt formentlig primært er designet til at skræmme andre mænd væk. Hvad kvinder så er tiltrukket af, er underordnet, siger dr. Nick Neave til Daily Mail.

Psykologens egen forskning viser, at mænd med skægstubbe bliver vurderet mere attraktive end både looket som glatraget og vildmand.

- Det er nærmest som om, at kvinder foretrækker mænd, der har mulighed for at gro et stort skæg, men vælger ikke at gøre det.

Hvad synes du? Er skæg 'hot or not'?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx